Witold Kepinski - 16 juli 2017

Atos nieuwe-generatie servers gebruiken Intel Xeon Scalable processors

Atos nieuwe-generatie servers gebruiken Intel Xeon Scalable processors image

Atos lanceert haar nieuwe-generatie computing-platforms en geeft hiermee een nieuwe inhoud aan bedrijfskritische computing en High Performance Computing (HPC). Hierbij wordt gebruikt gemaakt van nieuwe Intel Xeon processors.

Deze platforms zijn gebaseerd op Atos’ nieuwe server-portfolio dat de meest geavanceerde Intel Xeon Scalable-processor (met codenaam Skylake) technologieën combineert met Atos’ expertise in High Performance Computing (HPC). Met het nieuwe aanbod kunnen klanten wereldwijd zich eenvoudig aanpassen aan veranderende omstandigheden, hun infrastructuur overzichtelijk houden en investeringen in nieuwe toepassingen snel terugverdienen.

De nieuwe Intel Xeon Scalable-processor, die is geschikt is voor open exascale-proof supercomputers (in staat om uiteindelijk een miljard miljard berekeningen per seconde te verrichten), maakt nu deel uit van de Bull Sequana X1120 blade server: één van de nieuwe-generatie servers in het aanbod van Atos op het gebied van High Performance Computing (HPC). Atos maakte onlangs bekend dat het aan GENCI (Grand Équipement National de Calcul Intensif) een Bull supercomputer-zal leveren, in navolging van de levering van de Curie-supercomputer in 2011. De computing-knooppunten in deze supercomputer zijn daarnaast uitgerust met de nieuwe Intel Xeon Scalable-processors en de laatste generatie Intel Xeon Phi-processors.

De nieuwe Bull-platforms voor de verwerking van zakelijke workflows biedt een buitengewone schaalbaarheid van 2 tot 32 processors met de nieuwe Intel Xeon Scalable-processor. 

De verwerkingscapaciteit van grote datavolumes van Atos’ computers' zijn ook gemaximaliseerd als onderdeel van Atos' big data-services, waaronder Atos Codex: een geïntegreerde end-to-end analytische oplossing, inclusief voorspellende computing en cognitieve analyses.

Beschikbaarheid

De nieuwe-generatie computing-platforms zijn vanaf het derde kwartaal van 2017 beschikbaar.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!