SITA heeft Sergio Colella aangesteld als nieuwe bestuursvoorzitter
16-07-2017 | door: Witold Kepinski

SITA heeft Sergio Colella aangesteld als nieuwe bestuursvoorzitter

Luchtvaart IT-specialist SITA heeft Sergio Colella aangesteld als nieuwe bestuursvoorzitter voor Europa. Hij wordt verantwoordelijk voor de vernieuwde strategische koers in deze regio. Colella werkt vanuit standplaats Génève, Zwitserland en maakt deel uit van het Executive Team. Vanuit zijn uitgebreide achtergrond in het aansturen van complexe, grootschalige, internationale IT-transformaties bij toonaangevende bedrijven in verschillende industriële sectoren in Europa neemt hij veel ervaring mee naar SITA.

Voorheen werkte Colella bij HP als vicevoorzitter van het bestuur en als general manager van HP Enterprise Services EMEA South. Colella startte bij HP in 2014, waar hij verantwoordelijk was voor het leiden van een belangrijke transformatie om de organisatie, de processen en de medewerkers en hun talenten in één lijn te brengen met de snel veranderende, oplossingsgerichte zakelijke dienstverlening.

Voordat Colella bij HP aan de slag ging, werkte hij bij Accenture als managing partner. Hij was hier verantwoordelijk voor Automotive, Industrial Equipment, Infrastructure en Transportation voor Europa en Latijns-Amerika. Hij startte zijn carrière in 1988 als managementconsultant bij Accenture, waar hij verschillende managementposities had.

“Het binnenhalen van nieuw talent is belangrijk nu we SITA een nieuwe vorm willen geven. Nieuwe mensen brengen nieuwe perspectieven met zich mee waarmee we het succes in de toekomst een extra boost kunnen geven. Sergio’s ervaring, enthousiasme en frisse blik zullen belangrijk zijn in het aandrijven van een nieuwe groeifase voor SITA”, aldus Barbara Dalibard, CEO van SITA.

Sergio Colella: “SITA biedt belangrijke toegevoegde waarde aan zijn klanten in de luchtvaartindustrie. Ik heb zin om te beginnen bij SITA en ben blij dat ik kan helpen om het bedrijf te sturen in deze nieuwe groeifase.”

Terug naar nieuws overzicht