Rijk gunt aanbesteding SMS Gateway aan CM Telecom
17-07-2017 | door: Witold Kepinski

Rijk gunt aanbesteding SMS Gateway aan CM Telecom

Het ministerie van BZK gunt de rijksbrede aanbesteding voor SMS Gateway (IWR2017) aan CM Telecom B.V. Een voorbehoud is de verificatie van de eigen verklaring en een succesvolle uitvoering van de Proof of Delivery.

SMS-Gateway diensten worden gebruikt bij het versturen van grote hoeveelheden SMS-en (zogenaamde bulk SMS-en naar een groot aantal mensen), bij SMS voor authenticatie-doeleinden en voor andere informatiedoeleinden voor de rijksoverheid. Een SMS-Gateway maakt het versturen van een SMS mogelijk zonder tussenkomst van een mobiele telefoon.

De omvang van de SMS-Gateway bedraagt naar schatting tussen de 8 - 11 miljoen euro exclusief BTW, over de gehele contractperiode die maximaal 4 jaar duurt. De verwachting is dat de overeenkomst eind juli ingaat.

Eerder gunde het ministerie van BZK in de tender OT2010 dezelfde opdracht eveneens aan CM, waarna het ministerie het contract met nog eens een jaar verlengde tot medio 2017. Nu maakt het ministerie bekend de komende vier jaar weer voor CM te kiezen. “Dat we voor de tweede achtereenvolgende keer de opdracht en het vertrouwen van de Nederlandse overheid krijgen, is een bevestiging dat we de kwaliteitsdiensten leveren met een hoge betrouwbaarheid, zowel in snelheid als afleverpercentage”, aldus Jeroen van Glabbeek, CEO van CM. “We investeren continue in innovatieve diensten, duurzaamheid, de veiligheid en de redundantie van ons platform. De afgelopen jaren hebben we laten zien een betrouwbare partner van de overheid te zijn. De sms-communicatie van de overheid is – ook in de toekomst - bij CM in goede handen.”

Terug naar nieuws overzicht