Rijk gunt aanbesteding Inbound aan Ziggo Zakelijk Services
17-07-2017 | door: Witold Kepinski

Rijk gunt aanbesteding Inbound aan Ziggo Zakelijk Services

Het ministerie van BZK gunt de rijksbrede aanbesteding voor inkomend telefoonverkeer voor (vooral) twee belangrijke telefoonnummers binnen de informatievoorziening van de overheid aan Ziggo Zakelijk Services. Een voorbehoud hierop is een succesvolle uitvoering van de Proof of Delivery.

Deze twee telefoonnummers zijn de gratis publiekstelefoonnummers van de BelastingTelefoon (0800-0543) en van het loket Informatie Rijksoverheid (nummer 1400). De"stand still periode" loopt af op 6 juli om middernacht. Met deze nummers is de overheid op een laagdrempelige manier bereikbaar voor het publiek.

Inbound

Het gaat om grote volumes telefoonverkeer met piekbelastingen. De betrouwbaarheid van dienstverlening via deze nummers moet zeer hoog zijn om bereikbaar te blijven. De afgelopen 2 jaar kwamen er 16 tot 18 miljoen telefoontjes per jaar binnen. Voor de komende jaren verwacht het Rijk echter een daling van het aantal inkomende telefoon gesprekken. Er zijn namelijk steeds meer alternatieven voor directe communicatie met de overheid zoals via bijvoorbeeld email, whatsapp en ook Skype of Facetime.

Looptijd contract

Het Rijk sluit initieel een contract met Ziggo Zakelijk Services voor een periode drie jaar en zes maanden, bestaande uit een migratieperiode van de huidige naar de nieuwe van maximaal zes maanden en een exploitatieperiode van 3 jaar. Aansluitend zijn er verlengingsopties beschikbaar tot maximaal drie jaar.

Terug naar nieuws overzicht