Aptare staat borg voor een diepgaande IT Analyse

17-07-2017 | door: Hans Steeman

Aptare staat borg voor een diepgaande IT Analyse

Het analyseren van een IT-infrastructuur is een complexe aangelegenheid. Alle schakeltjes werken met elkaar samen en er hoeft maar één element verkeerd te staan om totale chaos of grote incidenten te veroorzaken. Aptare uit Campbell (Californië), dat inmiddels al bijna 25 jaar in de markt actief is, levert een console waarmee volgens eigen zeggen al heel veel datacentra in zee gegaan zijn.

Geen bedrijf dat zijn bestaan met veel marketing power van de daken schreeuwt, maar juist een privaat gefinancierd bedrijf dat rustig zijn weg gaat en gebruik maakt van mond op mond reclame. Volgens de laatste cijfers zou een totale infrastructuur van 8 tot 9 exabyte aan storage capaciteit beheerd worden met deze software. In Nederland is ING een van de klanten. De voor de analyse noodzakelijke data wordt bij de vele bronnen in het netwerk opgehaald. De visualisatie vindt plaats op een uniform dashboard en maakt enkel gebruik van de verzamelde meta data. Er is geen fysieke hardware nodig om het systeem te integreren in een bestaande infrastructuur. Daarmee claimt Aptare de enige te zijn die op eenvoudige wijze zonder complexe en hoge integratie inspanningen een oplossing kan bieden om datacentra te optimaliseren risico’s te minimaliseren, compliancy te garanderen en kosten te reduceren,

"Het succes is redelijk groot en dat wordt mede veroorzaakt door de flexibiliteit van het product" aldus Rick Clark (foto), President en CEO van Aptare. Als we hem moeten geloven levert hij de enige echte oplossing voor datacenter management. Zijn gelijk wordt ondersteund door het feit dat Hitachi Data Systems de software white labeled afneemt en vermarkt als de bekende Hitachi Storage Reporter, een product dat identiek is aan het Aptare Storage Console 6.5 platform. Een dashboard dat snel en eenvoudig uit te rollen is en het wel en wee van een data omgeving in kaart brengt.

Waarom dit product?

Als we Aptare moeten geloven is het onmogelijk de infrastructuur van een datacentrum te beheren als je geen inzicht hebt in de end-to-end performance van de componenten en de onderlinge samenhang of interworking. Precies een rol die Aptare’s console voor zijn rekening neemt. Zonder de hulp van speciale hardware verzamelt het de informatie over de systeemcomponenten van een datanetwerk waaronder storage repositories, file systems, volume managers, operating systems, SAN-switches, backupsystemen, cloud-omgevingen (public en on-premises) en gevirtualiseerde omgevingen.

De Aptare software werkt momenteel vanuit de Oracle cloud en men heeft een strategische alliantie met dit bedrijf. Er bestaat een embedded licentieovereenkomst. Gebruikers van AWS kunnen de software momenteel (nog) niet vanuit de AWS-omgeving hosten. Er zijn tekenen dat dit in de toekomst kan/zal veranderen.

clo

Terug naar nieuws overzicht
Cloud