Redactie - 18 juli 2017

Coraid krijgt een tweede leven nu VC’s weer vertrokken zijn

Even leek het erop dat we in de valley ook weer het hippie tijdperk tegenkomen. Brantley Coile CEO en founder van Coraid en mogelijk ook nog bekend als de uitvinder van de PIX firewall (Cisco PIX of Private Internet eXchange, was een populaire IP firewall en network address translation (NAT) unit, indertijd het eerste product dat deze capabilities in huis had), heeft een uitstraling die je niet bij de meeste CEO’s zal aantreffen. Hij is niet gedreven door geld en is wars van een maatpak. Zijn paardenstaart maakt het beeld compleet. Doe normaal en ben jezelf. Hij heeft als belangrijkste asset een visie.

Brantley Coile wil er het beste van maken en ATA over Ethernet (AoE) is zijn manier om de IT-industrie weer eens op te schudden. "AoE is een interface om storage direct op een ethernet bus aan te sluiten. Het is veel simpeler, scheelt een hoop externe hardware en maakt een snelle en goedkope interface mogelijk."

Solaris

Kenmerkend voor zijn filosofie is een hele slanke stack op basis van een lichtgewicht protocol. "Het werkt met weinig overhead en kan daarom op basis van simpele hardware geïmplementeerd worden", aldus Coile. Als oprichter van Coraid viel hij op een gegeven moment in de handen van VC’s. Zij hadden een visie om Coraid groter te maken door diversificatie en een verandering van focus. In die periode, waarbij de aandeelhouders de focus hadden op een Solaris implementatie en elke 2 dollar die men investeerde netto 1 dollar opleverde, heeft ook Outpace.IO een poging gedaan de technologie te vermarkten.

In de ogen van Brantley Coil was de keuze voor Solaris een misstap die de ondergang moest aankondigen. "De oorspronkelijke basis was Bell Labs Plan 9. Bell Labs Plan 9 is een gedistribueerd besturingssysteem ontwikkeld door het Computing Sciences Research Center van Bell Labs tussen 1980 en 2002. Het is een afgeleide van UNIX met als extra feature de uitbreiding naar een netwerkomgeving met grafische terminals."

Patenten

Outpace.io deelde met Brantley Coile dezelfde locatie: Athens GA (Georgia) en beide bedrijven gingen failliet. Voor Brantley het moment om de handdoek weer op te pakken en op dezelfde manier als voorheen te ontwikkelen en groeien. Braitley liet Silicon Valley met zijn VC’s links liggen en bracht de resten van Coraid terug naar de bakermat. Weg uit Bay Area en terug naar Athens GA. "In mei 2015 zag SouthSuite het levenslicht en kocht het de patenten die horen bij de originele Coraid ATA-over-Ethernet (AoE) implementatie. Toen in mei 2016 ook de naam Coraid weer vrijkwam, stond niets de wedergeboorte in de weg."

Coile besluit: "De nieuwe klantenkring bestaat nu primair uit SaaS, IaaS en hosting providers, met een door de aard van hun klantenkring, niet goed te voorspellen vraag naar opslagcapaciteit. Coraid heeft als belangrijkste eigenschap dat het product op vereenvoudigde wijze de planning voor upscaling ondersteunt en de kosten beheersbaar houdt. Vanaf nu kunnen ze veel efficiënter met de veranderende workload omgaan. Coraid heeft de software geïntegreerd in EtherCloud met behulp van OpenStack Grizzly waardoor de gebruikers op een Amazon achtige manier in cloud storage kunnen beheren."

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!