Redactie - 19 juli 2017

Rubrik vernieuwt data management tool voor lokale en cloud services

Rubrik vernieuwt data management tool voor lokale en cloud services image

Rubrik, een datamanagement bedrijf uit Palo Alto, meldt te groeien als aanbieder van datamanagementsoftware. De Rubrik software wordt door steeds meer bedrijven gebruikt en met een zekere regelmaat verschijnen er updates.

De nieuwste release is de 4.0 Alta release van het Cloud Data Management platform. John Koo (foto), vice president product marketing meldt met trots dat dit de grootste release sinds het bestaan van het product is. "Het succes wordt onderstreept door de snelle groei van het bedrijf. Tussen 2015 en 2017 groeide het personeelsbestand van 25 naar 400 medewerkers, een factor 16 in groei."

Microsoft Hyper-V en Nutanix AHV

Release 4.0 van Alta brengt een belangrijke uitbreiding met zich mee, er is nu ondersteuning voor Hyper-V en Nutanix AHV aldus Koo. "Twee features die op een grote marktvraag mogen rekenen. Daarmee is samen met de VMware ondersteuning een platform voor de meest belangrijke elementen van een moderne bedrijfsomgeving. Linux en Windows kunnen op support rekenen evenals Amazon AWS, Microsoft Azure en private cloud omgevingen. Aan specifieke oplossingen voor bedrijfsapplicaties is ook gedacht met support voor Oracle, zowel standaard als gevisualiseerd en SQL. Speciaal voor applicatie mobiliteit en disaster recovery is er de intelligente CloudOn uitbreiding. Ook nu weer voor on-premises en cloud installaties."

Tape

John Koo ziet een gezonde toekomst voor zich, mede op basis van een recent IDC-rapport dat voorspelt dat eind volgend jaar meer dan 80% van de IT-organisaties gekozen zal hebben voor een hybride cloud structuur. "Als meer bedrijven de cloud omarmen, groeit de vraag naar oplossingen om de infrastructuur die dus local en virtueel is, te beheren. Dat Rubrik Alta onafhankelijk is van de fysieke opzet van het datacentrum en helpt bij het maken van de keuze. Omdat in een aantal bedrijven tape nog altijd het eindpunt van de data is, is met behulp van QStar LTFS-archiveringssoftwaresupport voor tape bibliotheken voorzien."

Er is inmiddels voorzien in de ondersteuning voor Amazon Machine Image (AMI), zodat binnen het Amazon AWS-platform systemen (instances) gestart kunnen worden. "Dit maakt de uitrol snel en efficiënt. Een klant kan naar believen meer of minder instances activeren", aldus Koo.

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!