Infotheek rondt overname Centralpoint.nl af
17-07-2017 | door: Witold Kepinski

Infotheek rondt overname Centralpoint.nl af

Het Leidse IT-bedrijf Infotheek Group heeft toestemming gekregen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om Centralpoint.nl over te nemen, de grootste zakelijke online IT-leverancier van Nederland. De aandelenoverdracht is inmiddels afgerond. Met de overname groeit Infotheek uit tot een grote IT-speler in de Benelux met een omzet van ruim 700 miljoen euro en circa 900 medewerkers in 14 landen.

Centralpoint.nl is in 2001 opgericht door Brian Speelman (foto links) en groeide sindsdien uit tot de grootste zakelijke online IT-leverancier van Nederland met een omzet van 120 miljoen euro. Infotheek Group heeft de aandelen overgenomen van Greenfield Capital Partners en Brian Speelman. Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.

De overname past in de consolidatietrend die al enkele jaren gaande is op de Europese IT-markt. Met de acquisitie van Centralpoint.nl wordt ervaring en kennis in huis gehaald op het gebied van online verkopen, die onder andere ingezet zal worden in het grootzakelijke klantsegment van het recent overgenomen Scholten Awater.

Dankzij de ontwikkelcapaciteiten van Centralpoint.nl kan Infotheek Group blijven innoveren en voldoet Infotheek Group aan de toenemende vraag onder grote klanten om effectief ondersteund te worden met onder meer gepersonaliseerde portals en geautomatiseerd inkopen, zo beweert Infotheek ceo Jordy Kool (foto rechts).

Terug naar nieuws overzicht
Hardware