Redactie - 18 juli 2017

Avere systems helpt enterprises de voordelen van de cloud te benutten

CEO Ronald Bianchini van Avere Systems formuleert zijn missie kort en bondig: "Wij helpen bedrijven om de cloud te integreren en er zo optimaal en probleemloos mogelijk gebruik van te maken.”

In essentie weet Avere Systems cloud storage zo te ontsluiten dat het als een schaalbare NAS aan de enterprise storage wordt gekoppeld. "De aldus gecreëerde schaalbare storage omgeving maakt het voor bedrijven mogelijk dynamisch om te gaan met de (tijdelijke) behoefte aan opslagcapaciteit. Een NAS vanuit de cloud is het parool! Avere Systems zorgt ervoor dat met behulp van een filesystem een schaalbare NAS-omgeving aan het datacentrum wordt gekoppeld, waarbij de toegevoegde opslagcapaciteit in de eigen omgeving (on-premises) of in de cloud (privaat en public) kan zitten. Een lokale SSD-storage wordt dan als write back cache gebruikt."

Google

Eén van de investeerders in het bedrijf is Google. Google ziet in het systeem een krachtige enabeler voor het gebruik van haar cloud-storage omgeving binnen bedrijven. Google honoreerde Avere Systems met haar integratie dan ook als “Google's cloud platform technology partner of the year in 2015”. Extra interessant als we ons realiseren dat Avere Systems pas sinds 2014 met deze oplossing actief naar buiten kwam. Bianchini voorspelde dan ook dat we de komende tijd een steeds strakkere integratie tussen Avere Systems en Google cloud gaan zien.

Data

Avere biedt de gebruiker een lage latency en schaalbare NAS-features, onafhankelijk van de gebruikte opslagtechnologie. "Essentieel is daarvoor dat Avere Systems een snelle dataverbinding met lage latency tussen het rekencentrum en de externe opslag tot zijn beschikking heeft. De andere randvoorwaarde is dat de flash cache storage dicht bij de rekensystemen zit. Als aan deze voorwaarden voldaan is, maakt het amper uit waar de cloud storage zich bevind", aldus Avere Systems.

Digital

Onder de klanten van Avere Systems vinden we zware gebruikers zoals gerenommeerde filmstudio’s, en in het bijzonder de service providers die de effecten in de films creëren. Het systeem werd door enkele grote studio's, waar tussen 2013 en 2016 maar liefst 12 blockbuster films zijn geproduceerd, gebruikt. Vier van de acht grootste technologiebedrijven gebruiken het systeem voor missie kritische toepassingen, evenals de Library of Congress website, die het systeem inzet voor het archiveren van alle digitale media. Life science toepassingen hebben eveneens baat bij deze technologie, aldus Ronald Bianchini.

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!