Redactie - 20 juli 2017

Airbnb aanbod beschikbaar via boekingssite SAP Concur

Airbnb aanbod beschikbaar via boekingssite SAP Concur image

Zakelijke reizigers kunnen nu ook via Concur overnachtingen online zoeken en boeken bij Airbnb. Dat heeft Concur, onderdeel van SAP, bekendgemaakt tijdens GBTA in Boston. Door de uitbreiding van het partnerschap met Airbnb speelt de wereldmarktleider op het gebied van reis- en declaratiemanagement in op de toenemende vraag vanuit de zakelijke markt naar meer keuzemogelijkheden en meer flexibiliteit, aldus Concur. Vanaf augustus 2017 kunnen bedrijven hier gebruik van maken.

Zakenreizigers kunnen direct via de online boekingssite van Concur naar Airbnb-aanbod zoeken. De integratie geeft bedrijven meer flexibiliteit om alternatieve accommodaties te bieden binnen bestaande reisbeheerprogramma’s en beleidskaders, inclusief routebeschrijvingen en elektronische ontvangstbevestigingen. Die worden automatisch naar Concur doorgestuurd om kostenrapporten te vereenvoudigen.

Controle en transparantie

“Onze klanten willen hun werknemers de mogelijkheid bieden om te profiteren van Airbnb-accommodaties, maar binnen het kader van hun bestaande reisprogramma’s, aldus Tim MacDonald, Chief Product Officer bij Concur. “Vandaar onze samenwerking met Airbnb. Door de integratie van Concur Travel in het Airbnb-aanbod, bieden we de controle en transparantie die onze klanten wensen. Bovendien dragen we eraan bij dat reismanagers kunnen voldoen aan de zorgplicht die van hen wordt verwacht.”

Grenzen zakelijk en privé vervagen

“De grenzen tussen zakelijk en privé vervagen nu we steeds vaker zakenreizen combineren met een weekendje weg,” zegt David Holyoke, hoofd Business Travel bij Airbnb. “Mensen trekken er ook tijdens een zakenreis graag op uit om de cultuur van een stad op te snuiven. Maar reismanagers willen zicht houden op de uitgaven en verblijfplaatsen van werknemers om te kunnen voldoen aan het bedrijfsbeleid en zorgplichtprogramma’s. We zijn dan ook verheugd dat we die mogelijkheid nu kunnen bieden én uitbreiden dankzij ons partnerschap met Concur.“

Het gebruik van Airbnb is in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Het aantal zakenreizigers dat in Airbnb-accommodaties verblijft laat in het tweede kwartaal van 2017 een groei zien van 33% vergeleken met vorig jaar. Werknemers van meer dan 250.000 bedrijven in meer dan 230 landen en regio’s gebruiken Airbnb voor hun werk.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!