DataManagement Professionals doet MBO

19-07-2017 | door: Witold Kepinski

DataManagement Professionals doet MBO

De directie van DataManagement Professionals BV (“DMP”) bestaande uit Henny van de Riet, Eric Evers en Maurice Pastoor heeft succesvol een management buy-out (“MBO”) gerealiseerd. Main heeft de deal gestructureerd en de mezzanine lening verstrekt en ING de bancaire financiering.

Een van de grootste spelers in Data Management, DMP (www.dm-p.com) faciliteert back-up, storage en hybrid cloud oplossingen aan grote bedrijven en instellingen verspreid over meer dan 50 landen. DMP bedient met ca. 50 medewerkers meer dan 200 klanten, waaronder de top van het Nederlandse en buitenlandse bedrijfsleven, maar ook meerdere overheidsinstanties, op het gebied van opslag en beheer van data en disaster recovery naar haar eigen datacenter.

De propositie van DMP is dat de data management oplossingen steeds meer in de vorm van een abonnementsmodel worden aangeboden (Data Management-as-a-service; “DMaaS”). Voor klanten heel belangrijk, want dat zorgt o.a. voor een spreiding van de kosten (Opex) en beperkte Capex. DMP bouwt hiermee verder aan een recurring en robuust businessmodel.

De ambitie van de directie is continuering van de ‘double digit’ groei en verdere internationalisering, aldus Henny van de Riet (CEO DMP): “DMP heeft al een sterke marktpositie en de organisatie is klaar voor verdere expansie en internationalisering van onze klantenbasis. De markt van snelle en veilige toegang en opslag tot data groeit razendsnel. Met onze unieke DMaaS propositie zullen wij ook in de toekomst onze jaarlijkse groei continueren. Ondertussen hebben wij door de MBO de oprichter kunnen uitkopen en heeft de directie haar belang kunnen vergroten“.

Lars van ’t Hoenderdaal (Managing partner Main): “Ik ben blij dat we weer terug zijn in de back-up business. In 2013 hebben wij ons belang in IASO verkocht en van dichtbij de potentie van deze business meegemaakt. Het interessante van data is namelijk dat dit alleen maar meer en belangrijker wordt. En dat moet allemaal veilig worden beheerd. In DMP hebben wij een markt leidende speler gevonden, die niet alleen back-up als speerpunt heeft, maar daarnaast de gehele data management behoefte van organisaties kan invullen en de potentie heeft wederom te kunnen verdubbelen in omvang bij continuering van de huidige solide strategie. Dat past exact in ons gewenste profiel”.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud