Redactie - 19 juli 2017

Interoute, Montran en HWG bieden SaaS oplossingen aan banksector

Interoute, eigenaar en aanbieder van een internationaal cloud services platform en netwerken in Europa, gaat een samenwerking aan met Montran Corporation, een aanbieder van betalings-, marktinfrastructuur- en treasury management producten en diensten, en security specialist HWG.

Door het wereldwijde private cloud netwerk van Interoute te combineren met de expertise van HWG, krijgen klanten de mogelijkheid om de applicaties van Montran als SaaS-oplossingen af te nemen. Door on-demand infrastructuuroplossingen via de cloud aan te bieden krijgen klanten meer mogelijkheden om zich aan te passen aan een veranderende en steeds sterker gereguleerde financiële sector, aldus de drie partners.

Montran heeft meer dan 35 jaar ervaring in de ontwikkeling van robuuste betalingsoplossingen voor toonaangevende financiële instellingen en levert de betalings- en treasury applicaties op aanvraag. De oplossingen zijn beschikbaar in een totaalpakket, of als een modulaire, schaalbare oplossing voor banken, veilig binnen het private cloud-netwerk van Interoute en onderhouden door HWG.

“We zijn een samenwerking met Interoute en HWG aangegaan omdat ze de veilige cloudprestaties kunnen leveren die nodig zijn voor de verwerking van directe betalingen van enkele van ’s werelds grootste centrale banken en clearing instituten. Bovendien zijn de functionaliteiten eenvoudig schaalbaar en aan te passen om aan de vereisten van toezichthouders te voldoen,” stelt Keith Esca, Business Development Manager bij Montran. “Neem bijvoorbeeld PSD2. Deze wet- en regelgeving vereist dat banken hun klantgegevens via open API’s beschikbaar stellen aan derden en verplicht banken hoge beveiligingsnormen te hanteren. De Interoute cloud, zorgvuldig gemonitord door HWG, geeft toegang tot onze services en biedt extra beveiliging door derden één enkel toegangspunt tot de cloud aan te bieden voor de open API’s van de bank.”

Dit zorgt ervoor dat de producten van Montran eenvoudig kunnen worden geïntegreerd in de systemen en interne omgevingen van een bank. Ook kosteneffectief opschalen vanwege de groei van een bedrijf is zo mogelijk. De mogelijkheid om deze diensten vanuit de cloud af te nemen is een voordeel voor kleine en middelgrote financiële instellingen, die anders tegen grote overheadkosten aan zouden lopen voor het uitbreiden van de interne IT-infrastructuur. Daarnaast verkort het voor de grotere banken de time-to-market van nieuwe diensten die een toegevoegde waarde leveren voor de klant.

Het nieuwe model biedt dezelfde voordelen als een gehoste off-premises installatie, maar levering vanuit de cloud maakt uitrollen eenvoudiger en zorgt voor meer flexibiliteit, schaalbaarheid en een snellere time-to-market voor klantproposities en compliance. Daarbij zorgt het SaaS model voor aanmerkelijk lagere overhead kosten voor de IT-infrastructuur dan de modellen die normaal gesproken bij in-house installaties gebruikt worden.

“We zijn voor onze dagelijkse transacties zo afhankelijk van technologie dat toezichthouders geen fouten of downtime tolereren,” zegt Mark Lewis, EVP Products and Development bij Interoute. “Bedrijven in de financiële dienstverlening hebben behoefte aan een schaalbare architectuur met hoge beschikbaarheid. In deze samenwerking combineren we de bedrijfskritische oplossingen van Montran en de gespecialiseerde security management diensten van HWG met onze ??ICT-infrastructuur die optimale schaalbaarheid, veiligheid en prestaties garandeert."

Montran biedt end-to-end oplossingen op het platform - van binnenlandse betaaloplossingen tot volledige transnationale betaalhubs en treasury management product platformen. Al deze oplossingen maken gebruik van API’s, directe betalingen en PSD2-initiatieven.

Aan de basis van het platform van Montran ligt de Interoute Virtual Data Center (VDC) cloud, een wereldwijd geïntegreerde software gedefinieerde netwerk- en cloudinfrastructuur met 17 cloud zones over de hele wereld. Interoute VDC levert publieke, private en hybride IaaS-oplossingen binnen het wereldwijde private netwerk en is een ideale basis voor flexibele, schaalbare SaaS-producten. De private netwerk architectuur betekent een inherent veilig cloudplatform waarin bestaande investeringen in technologie en data opslag geïntegreerd kunnen worden zonder applicaties te hoeven herschrijven.

De SaaS-oplossing van Montran maakt gebruik van een 'Security by Design' concept, geleverd door HWG K-SEC: een oplossing die een snellere compliance en verbeterde schaalbaarheid van prestaties biedt. K-SEC is gebaseerd op een reeks geavanceerde detectiefuncties, gecombineerd met innovatieve technieken die computers leren vroegtijdig onbekende dreigingen te detecteren en te neutraliseren. HWG biedt een beveiligings- en ondersteuningscentrum dat wereldwijd 24 uur per dag beschikbaar is om de volledige infrastructuur voor betalingen te controleren en applicaties te beheren voor de klant.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!