Redactie - 20 juli 2017

SPAR vertrouwt voor nieuw e-commerceplatform op Proserve

SPAR vertrouwt voor nieuw e-commerceplatform op Proserve image

Supermarktketen SPAR zet zijn jarenlange samenwerking met managed  service provider Proserve voort met een nieuw, driejarig contract. SPAR wil de onlinebestelmogelijkheid op spar.nl naar een hoger niveau tillen met een nieuw e-commerceplatform. De keuze viel op de managed-cloudoplossing proCLOUD van Proserve vanwege de hoge beschikbaarheid en schaalbaarheid. Daarnaast was de certificering van Proserve op het gebied van security voor SPAR een reden om voor deze partij te kiezen.

Het nieuwe e-commerceplatform is onderdeel van de nieuwe strategie die SPAR uitrolt. Behalve met SPAR Express bij tankstations langs snelwegen en SPAR City’s citystores in de centra van grote steden wil de supermarktketen ook online een nieuwe doelgroep aanspreken. In eerste instantie gaan ruim tweehonderd SPAR-winkels het onlinebestellen aanbieden. Aan het e-commerceplatform stelde SPAR hoge eisen voor wat betreft beschikbaarheid en responsiveness. De nieuwe bestelmodule moet een grote hoeveelheid bezoekers aankunnen, snel kunnen reageren, 24x7 beschikbaar zijn en vanaf elk device en met elk besturingssysteem te gebruiken zijn.

Cloud

Proserve biedt met haar proCLOUD-infrastructuur een oplossing voor deze eisen en voert het systeem redundant uit in een van haar twee Tier III-datacenters. Deze datacenters – gevestigd in Amsterdam en Alblasserdam – zijn ISO 27001-gecertificeerd, wat betekent dat de beveiliging van privacygevoelige gegevens van SPAR-klanten gegarandeerd is. Van datacenter tot managed dienstverlening: alles is ISO 27001-gecertificeerd. De oplossing is eenvoudig op te schalen, bijvoorbeeld wanneer meer SPAR-winkels besluiten zich aan te sluiten bij het e-commerceplatform, of tijdelijk tijdens de drukke feestdagen. Naast hosting wordt Proserve ook verantwoordelijk voor het technische applicatiebeheer en monitoring van de omgeving.

Marcel van Gurp, operationeel IT-manager bij SPAR: “We werken al jaren naar volle tevredenheid samen met Proserve voor de levering van de managed dedicated en virtuele servers, en de monitoring van deze omgeving. Ze hebben altijd bewezen dat ze waarmaken wat ze beloven. Dat vertrouwen maakte dat we ook voor dit nieuwe project voor Proserve kiezen. De samenwerking tussen ons verloopt wederom goed. Dat is een grote succesfactor in het binnen tijd en budget afronden van dit project.”

Pascal Schut, Sales Director bij Proserve: “Wij zijn trots dat SPAR na jaren nog steeds het volle vertrouwen heeft in onze dienstverlening. We hebben proactief meegedacht over het nieuwe platform en zijn ervan overtuigd dat we de best passende oplossing hebben gecreëerd. Zo is SPAR er zeker van dat zijn nieuwe e-commerceplatform altijd beschikbaar is en dat de gegevens van klanten optimaal beschermd zijn. We kijken uit naar de verdere samenwerking.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!