Witold Kepinski - 20 juli 2017

SAP omzet stijgt door sterke vraag naar cloud en IoT

SAP zag in het tweede kwartaal zijn omzet stijgen door een sterke vraag naar cloud en Internet of Things (IoT) oplossingen. De omzet in het tweede kwartaal steeg met 10 procent naar een dikke 5,72 miljard euro. Dat is meer dan analisten hadden verwacht. De opeationele winst (volgens IFRS regels) daalde met 27 procent naar 926 miljard euro doordat er extra kapitaal werd vrijgemaakt voor investeringen in nieuwe oplossingen.

SAP oplossingen zijn in trek, zoals software, cloud services en IoT toepassingen. De omzet voor het hele jaar is met 100 miljoen euro naar bovengesteld en moet uitkomen op 23,3 tot 23,7 miljard euro.

Leonardo

SAP investeert op dit moment veel in nieuwe (cloud) technologie.  Zo heeft SAP recent zijn slimme Leonardo Platform uitgebreid met nieuwe IoT tools die klanten ondersteunen in hun digitale transformatie en het Industry 4.0 tijdperk. Dit is bekend gemaakt tijdens het Leonardo Live event in Frankfurt.

Het SAP Leonardo digital innovatie systeem combineert artificial intelligence, machine learning, big data en analytics die meer inzage geeft in data en helpt bij het oplossen van problemen.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!