Redactie - 21 juli 2017

ITAMSoft introduceert Security Assessment Oplossing van Belarc

ITAMSoft introduceert Security Assessment Oplossing van Belarc image

ITAMSoft introduceert een nieuwe Cyber Security Assessment oplossing in de Benelux: Belarc Assessment Tool. Cyber security best practices zijn verplaatst van hoofdzakelijk gericht op firewalls, inbraakdetectie en antivirusprogramma’s naar gedetailleerde configuratie controles op hostmachines (desktops, laptops, tablets, telefoons, servers en VM’s).

Het Amerikaanse NIST en het Centrum voor Internetbeveiliging (CIS) hebben hierin het voortouw genomen. Het CIS ondersteunt een beknopte reeks van twintig beveiligingscontroles, die zijn ontwikkeld en voortdurend bijgewerkt door een zeer ervaren groep van experts van de overheid en de private sector. Naast de automatische controle van de NIST technische controles, ondersteunt Belarc alle CIS Top Vijf controles.

De BelManage Assessment Tool is er speciaal voor bedrijven die voor een bepaalde periode (90 dagen) een Inventory en rapportage tool nodig hebben voor security assessments, software licentie assessments, of andere IT gerelateerde assessments. Bijvoorbeeld voor upgrade planning van al desktops of laptops of het inventariseren en vervangen van software.

BelManage van Belarc is er geschikt voor grote en kleine bedrijven en voldoet aan de CIS & NIST security richtlijnen. Belarc Assessment Tool voorziet ondermeer in: Software en hardware assets, kwetsbaarheden, user privileges, encryptie status, antivirus status, USB-stick gebruik, veranderingen in software en hardware.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!