Redactie - 31 mei 2016

OpenStack Day Benelux

Op 16 september 2016 is er weer een eendaags event rondom OpenStack, zo meldt oprichter Ruud Harmsen van Fairbanks.

Harmsen zegt hierover: “Eind 2013 beloofde ik het management van de OpenStack Foundation dat het mogelijk is een goed, informatief evenement voor OpenStack op te zetten in de Benelux. Zowel in 2014 als in 2015 is het gelukt om een prachtig evenement te organiseren. En dat is de Foundation niet ontgaan. Zij hebben nu op meerdere continenten “community ambassadors”  bereid gevonden een jaarlijks / dergelijk evenement te organiseren. Om dit zo uniform mogelijk te maken hebben ze mij gevraagd om “De OpenStack Benelux Conference” om te dopen in “OpenStack Day Benelux”. Vandaar deze naamswijziging. Ik ben trots dat wij in ons kleine land in staat zijn zo iets groots neer te zetten. In 2015 hadden we meer dan 500 bezoekers. Dat is natuurlijk prachtig! En de waardering vanuit de Foundation natuurlijk is mooi.”

Cloud

OpenStack Day Benelux 2016 belooft weer een succes te worden. Sponsoren als HP, Suse, Canonical, maar ook VMWare en NetApp zijn vertegenwoordigd. Ruud Harmsen: “Er is een aantal wijzigingen in het programma. Allereerst komt er meer interactie tussen de bezoekers en de platinum sponsoren. Bezoekers kunnen vragen stellen aan een panel ‘on stage’ om zo nog directer te kunnen discussiëren over OpenStack, maar ook over hoe de belangrijke spelers in de markt denken over private cloud, hybride cloud etc."

Hands-on Lab

Ook nieuw is de mogelijkheid voor specialisten om in de middag deel te nemen aan een ‘OpenStack Hands-on Lab’. Harmsen: "Voor een gering bedrag kan je je voor aanvang van het event hiervoor aanmelden en krijg je de mogelijkheid om ca 1,5 uur in een grotere groep, zelf kennis te maken met de techniek van OpenStack en vragen te stellen aan ervaringsdeskundigen."

Het volledige programma en de mogelijkheid om je in te schrijven, vind je via http://www.openstack.nl/evenementen/.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!