Redactie - 21 juli 2017

BIT brengt nieuwe noodstroomaggregaten van BIT-2BCD onder in apart gebouw

Vorig jaar heeft BIT besloten om de bestaande noodstroomaggregaten van BIT-2BCD te vervangen door nieuwe aggregaten. In het begin van dit jaar is de bouw gestart en inmiddels maken de nieuwe aggregaten deel uit van de noodstroomvoorziening van BIT-2BCD.

Aan iedere minuut downtime hangt een fors prijskaartje en de schade hiervan kan in de duizenden euro’s per minuut lopen. Noodstroomaggregaten zijn dan ook van groot belang om de continuïteit van een datacenter te kunnen garanderen. Dit betekent echter ook dat het vermogen van de noodstroomvoorziening moet meegroeien met de groei van het datacenter.

Voordelen nieuwe noodstroomaggregaten

Peter van Wijk, Hoofd Datacenterbeheer bij BIT: “Waar de vorige aggregaten een vermogen van 3x1250kVA hadden, leveren de nieuwe aggregaten 3x 1750kVA. Het hoogst mogelijke dat momenteel beschikbaar is en wat ruim voldoende is om BIT-2BCD van noodstroom te voorzien.

Tevens zijn de nieuwe aggregaten voorzien van een slimmere besturing. De machines worden nu digitaal aangestuurd in plaats van analoog. Door deze aanpassing kunnen wij activiteiten nog beter monitoren en hebben we meer controle over de aggregaten.

Daarnaast is de capaciteit van de nieuwe dieseltanks een groot voordeel. Bij de oude set-up was dit 3x5500 liter, nu is dit opgehoogd naar 3x15000 liter. Deze dieseltanks staan in afgesloten brandcompartimenten en zijn dus apart opgesteld.

Energie terugleveren aan het lichtnet

Tot april 2015 hadden we 3x 800kVA aan vermogen staan, dit leverde 1,9MW op. Vanaf mei 2015 zijn we overgestapt op grotere aggregaten (3x1250kVA), en leverden we 2,7MW terug aan het lichtnet. Nu hebben we sinds kort nóg krachtigere aggregaten (meer vermogen, 3x1750kVA) en hierdoor leveren we zelfs 3,5MW terug. We zijn de afgelopen 2-3 jaar veel gestegen qua vermogen. Dit is te verklaren door de groeiende vraag binnen ons datacenter. Onze noodstroomvoorziening is N+1 (Need plus One), oftewel redundant. Deze redundantie zorgt ervoor dat functionaliteiten overgenomen kunnen worden bij een mogelijke verstoring.”

bit-noodstroomaggregaten-gebouw_kopie.jpeg

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!