Wouter Hoeffnagel - 23 juli 2017

Heel Groningen beschikt binnen twee jaar over snel internet

De provincie Groningen, de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en de Economic Board Groningen (EBG) stellen 40 miljoen euro beschikbaar voor de aanleg van supersnel internet. De gehele provincie inclusief buitengebieden moet binnen twee jaar over snel internet beschikken.

13.000 huishoudens in de provincie Groningen hebben op dit moment nog geen toegang tot snel internet. Door de aanleg hiervan te subsidiëren wil de provincie zeker stellen dat binnen twee jaar ook deze adressen toegang hebben tot snel internet. Robin Broadband Groningen gaat het netwerk aanleggen. De aanleg moet in het najaar van 2017 van start gaan. Om wat voor het netwerk het precies gaat laat de provincie overigens in het midden.

Rodin gaat samen met gemeenten bepalen op welke tracés het netwerk wordt aangelegd. Daarnaast gaat het bedrijf samen met lokale bewonersinitiatieven en gemeenten abonnementen voor het nieuwe netwerk verkopen. Zodra voldoende abonnementen zijn verkocht start de aanleg van het netwerk in een gemeente. Negen aardbevingsgebieden krijgen hierbij voorrang.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!