Wouter Hoeffnagel - 24 juli 2017

Sana Commerce sluit reseller-overeenkomst voor Microsoft Azure

Sana Commerce maakt bekend een reseller-overeenkomst te hebben gesloten met Microsoft. Microsoft Azure Platform wordt hierbij gebruikt voor de e-commerce oplossing van Sana. Hiermee biedt Sana Commerce een ‘one-stop shop’ voor de optimale hosting van webstores, zonder dat een klant aparte afspraken hoeft te maken met een hostingprovider. De overeenkomst is tot stand gekomen na een intensief samenwerkingstraject met Microsoft.

De e-commerce oplossing van Sana wordt al ruim twee jaar via Microsoft Azure aangeboden. In maart heeft in de Verenigde Staten een team van specialisten van zowel Microsoft als Sana gezocht naar een optimale en toekomstbestendige manier om webstores te hosten. Voorheen werden, technisch gezien, alleen Virtual Machines uitgerold. Nu maakt Sana gebruik van onder andere WebApps en Elastic Databases. Hierdoor kan Sana webstores nu automatisch uitrollen en hoeft er minder tijd te worden vrijgemaakt voor onderhoud.

Nieuwe pricing-richtlijnen

Door de nieuwe pricing-richtlijnen, sinds 1 juli 2017, is het bovendien niet langer nodig om apart een hostingcontract en licentie-overeenkomt met Sana af te sluiten. Daarnaast sluit deze nieuwe manier van uitrollen en hosten perfect aan op de mogelijke koppeling met de nieuwe cloud ERP systemen Microsoft Dynamics 365 for Operations en (zodra beschikbaar in Nederland) Microsoft Dynamics 365 for Financials.

Arno Ham, Chief Product Officer bij Sana Commerce: “Wij zijn continue op zoek naar verbetering van onze diensten, vandaar dat we met een aantal collega’s in Redmond, waar het hoofdkantoor van Microsoft in de Verenigde Staten is gevestigd, intensief hebben gewerkt aan dit vernieuwde aanbod voor onze klanten. De specialisten van Microsoft zijn voor ons een ideale sparringpartner op het gebied van nieuwe ontwikkelingen. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat Microsoft met deze overeenkomst ons het vertrouwen gunt om samen onze diensten op het gebied van e-commerce te optimaliseren.”

‘Partners zijn essentieel’

Ron Augustus, directeur mkb-oplossingen en partners bij Microsoft Nederland: “Partners zijn essentieel voor het succes van Microsoft. Deze samenwerking met Sana Commerce biedt klanten een e-commerce-oplossing waarmee ze hun eigen digitale transformatie kunnen realiseren. Tegelijkertijd blijven klanten op deze manier continu profiteren van de innovaties van Microsoft. Dat Sana Commerce naast Microsoft Dynamics-partner nu ook Azure-partner is, versterkt onze strategische samenwerking.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!