Citrix en Google versterken samenwerking
24-07-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Citrix en Google versterken samenwerking

Moderne ondernemingen zijn in staat zich snel aan te passen aan een internationale economie en arbeidsmarkt. Succes wordt steeds vaker bepaald door de mate waarin bedrijven informatie over mensen, organisaties en apparaten kunnen optimaliseren en beveiligen. Om die uitdaging aan te pakken, en tegelijkertijd de voordelen van flexibiliteit en schaalbaarheid te omarmen die de cloud te bieden heeft, kondigt Citrix een uitbreiding aan van zijn langdurige strategische relatie met Google.

Klanten krijgen door de samenwerking de mogelijkheid om Citrix Cloud te gebruiken voor de installatie en het beheer van veilige digitale werkplekken, inclusief Citrix Workspace Service, op het Google Cloud Platform. Hiermee speelt Citrix in op een toenemende vraag vanuit grote ondernemingen naar veilige digitale werkplekoplossingen in public en hybrid cloud omgevingen. Dankzij de samenwerking zijn Citrix en Google in staat applicaties, desktops en beveiligde cloud-geoptimaliseerde endpoints vanuit de cloud aan te bieden voor grootzakelijk gebruik.

Nieuwe integraties van ShareFile en Google G Suite

Naast de nieuwe cloud oplossingen kondigen Citrix en Google bovendien nieuwe en direct beschikbare integraties aan van Citrix ShareFile en Google G Suite, waarmee “follow-me-data” mogelijk wordt bij gebruik van Citrix werkplekoplossingen. Gebruikers krijgen één centrale plaats voor al hun documenten dankzij een ShareFile connector voor Google Drive, en er is een nieuwe ShareFile plug-in die het mogelijk maakt veilig bestanden te delen via Gmail.

Bovendien komt Citrix NetScaler CPX aan het einde van dit kwartaal beschikbaar voor Google Cloud via de Google Cloud Launcher. De nadruk die Google Cloud legt op containers en het Kubernetes orkestratiesysteem, stelt hun snel groeiende developer community in staat NetScaler CPX te gebruiken om eenvoudig veilige applicaties in de cloud te bouwen en schaalbaar te maken. Nan Boden, Head of Global Technology Partners, Google Cloud, geeft aan dat de samenwerking grootzakelijke klanten meer opties geeft om de overstap naar de cloud te vereenvoudigen. Boden: “Onze samenwerking met Citrix helpt alle soorten organisaties om de overstap naar de cloud te versnellen, inclusief de desktop infrastructuur en de applicaties die ze willen gebruiken.”

Virtuele applicaties en desktops op Google Cloud

Door de integratie van Citrix Cloud services en Google Cloud krijgen Google-klanten de mogelijkheid om eenvoudig virtuele applicaties en desktops op Google Cloud te laten draaien, naast Googles eigen G Suite van productiviteits-apps.

Citrix en Google blijven werken aan veilige endpoint solutions voor digitale werkplekken. Zo werd onlangs Citrix Receiver voor Chrome 2.4 aangekondigd, die multi-monitor ondersteuning mogelijk maakt op Chromebooks. Google kondigde daarnaast onlangs officiële ondersteuning aan van de Chrome Browser voor Citrix en grafische optimalisaties die uitsluitend op XenApp beschikbaar zijn. De productteams van Citrix en Google blijven samenwerken om het gebruik van XenApp op zakelijke Chrome OS apparatuur te verbeteren met voortdurende updates voor Receiver en Chrome.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud