Wouter Hoeffnagel - 24 juli 2017

Unica neemt industrieel automatiseerder Pro-Fa Automation over

Unica neemt industrieel automatiseerder Pro-Fa Automation over image

Unica, de grootste zelfstandige technische dienstverlener van Nederland, neemt industrieel automatiseerder Pro-Fa Automation uit Den Bosch over. Pro-Fa Automation is sinds de oprichting in 2006 uitgegroeid tot een belangrijke speler in de markt van industriële automatisering. Het levert diensten voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie, chemie, farma en metaalindustrie. Unica neemt een substantieel belang in Pro-Fa Automation en wil binnen enkele jaren alle aandelen verwerven.

Pro-Fa Automation zorgt ervoor dat haar klanten concurrerend kunnen blijven produceren door MES, SCADA en PLC-projecten uit te voeren die helpen bij de verbetering van de bedrijfsvoering en het geven van meer inzicht in processen, kostprijs en performance. Dit doet Pro-Fa Automation voor gerenommeerde multinationals, MKB- en nutsbedrijven. Pro-Fa Automation blijft onder dezelfde naam actief in de markt met de huidige directeuren Jan de Haan, Christ Oomen en Mark Satink. Pro-Fa heeft op dit moment 25 medewerkers en maakt sinds de oprichting een gestage groei door.

De overname sluit aan bij het beleid van Unica om zich te richten op een bredere dienstverlening in de markt voor industriële automatisering. Unica heeft al enige tijd de wens haar positie in deze markt te vergroten. Unica Industrial Projects is al actief in de markt voor gebouw- en procesautomatisering in de procesindustrie, waterbranche en maakindustrie. Hierbij richt het bedrijf zich primair op de nieuwbouw, upgrades en migraties van technische installaties. Unica wil met de overname onder meer inspelen op het nog steeds groeiende belang van industriële automatisering bij productieprocessen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!