Wouter Hoeffnagel - 26 juli 2017

Atos realiseert omzet van 6,3 miljard euro in H1 2017

Atos maakt bekend in de eerste helft van 2017 een omzet van ruim 6,3 miljard euro te hebben gerealiseerd. Dit is een organische groei van 2,2% ten opzichte van een jaar eerder. In het tweede kwartaal van 2017 realiseerde het bedrijf een organische omzetgroei van 2,4%.

atos-financiele-cijfers-h1-2017.png

“Onze klanten hebben meer dan ooit te maken met massale interconnecties en datastromen. Dit zorgt voor meerdere uitdagingen, maar ook voor significante kansen om te profiteren van de digitale transformatie van onze klanten en hen te helpen hun eigen business modellen opnieuw uit te vinden, hun klantervaring te verbeteren en hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Door alle kritieke technologieën onder de knie te hebben, zelf of via onze sleutelpartners, zijn we in staat de beste wetenschappelijke en business uitkomsten te leveren aan onze klanten op basis van hun massale datastromen, terwijl wij hen beschermen tegen snelgroeiende en meerdere cyberdreigingen”, legt bestuursvoorzitter en CEO Thierry Breton (foto) van Atos uit.

Investeringen in Big Data voortgezet

“Gedurende het eerste semester hebben we onze significante investeringen in Big Data technologieën voortgezet om een antwoord te kunnen bieden aan de nieuwe end-to-end behoeften van onze klanten. Dit versterkt de positie van Atos in Data Management en Automatisering, Digitale Transformatie en Cognitieve oplossingen, Big Data en Kunstmatige Intelligentie, voorspellende cybersecurity en Quantum Computing Simulation. Ik ben blij recentelijk met onze wetenschappers het 5000ste patent van de Group te hebben kunnen vieren”, aldus Breton.

“De technologische voorsprong van Atos creëert een sterk momentum in alle markten en heeft zich gematerialiseerd in een sterke eerste helft (red: van 2017). Dit geeft ons veel vertrouwen om ons 3-jarige plan te kunnen waarmaken en we bevestigen onze doelstellingen voor 2017.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!