Witold Kepinski - 27 juli 2017

KPN meldt groei in IT diensten, Internet of Things en Security

KPN zag zijn omzet in het tweede kwartaal van 2017 met 2,7 procent dalen naar 1,6 miljard euro. De operationele winst steeg met 13 procent naar 232 miljoen euro. 

KPN meldt over de zakelijke markt: "In de Nederlandse zakelijke markt blijft er sprake van rationalisatie en migratie van traditionele telecomdiensten naar nieuwe technologieën en geïntegreerde diensten. Dit leidt aan de ene kant tot een lagere omzet uit traditionele telecomdiensten, maar biedt ook de mogelijkheid om meer geïntegreerde vaste, mobiele én IT-gerelateerde diensten te verkopen, zoals Office365, cloud- en securitydiensten. De groeiende vraag naar multi play en IT-diensten zette in het tweede kwartaal door. In het MKB segment steeg het aantal KPN ÉÉN werkplekken met 39.000 wat het totaal brengt op 391.000. De groei van de multi play omzet bedroeg 34%."

KPN zag ook sterke groei in Internet of Things ('IoT') en Security: "In de IoT markt groeide het marktaandeel naar 57% aan het eind van het tweede kwartaal 2017. Om de groeikansen in deze markt verder te kunnen benutten heeft KPN onlangs een nieuw platform geïntroduceerd dat klanten een volledige IoT-oplossing biedt. Van connectiviteit en hard- en software, tot consultancy-, data- en beveiligingsdiensten", aldus het telecombedrijf.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!