Redactie - 31 juli 2017

Boeing gaat intensiever samenwerken met Dassault Systèmes

Dassault Systèmes en Boeing breiden de samenwerking verder uit. Boeing gaat meer gebruikmaken van producten van Dassault Systèmes en neemt het 3DEXPERIENCE-platform op in zijn commerciële defensie-, luchtvaart- en ruimtevaartprogramma's. 

Grondige analyse
Het besluit is genomen na een grondige analyse van de technische en functionele eigenschappen, de kosten en de businessvoordelen in de gehele waardeketen. Boeing rolt het 3DEXPERIENCE-platform gefaseerd uit en zal de oplossingen Winning ProgramCo-Design to TargetReady for RateBuild to Operate en License to Fly gebruiken. Hiermee breidt het bedrijf zijn mogelijkheden op het gebied van end-to-end digitale samenwerking, design, engineering, analyse, productieplanning en de operationele werkvloer uit.

Risico's signaleren
Het 3DEXPERIENCE-platform kan de kosten van integratie en ondersteuning terugbrengen, de productiviteit verhogen en innovatie stimuleren. Ook helpt het platform bij het introduceren van best practice-processen voor standaardisering in de gehele waardeketen. Het kan niet alleen producten en processen simuleren, maar ook eventuele risico's en kwaliteitsproblemen signaleren en elimineren voordat de productie start.

Digitale continuïteit
Verder biedt het 3DEXPERIENCE-platform één enkele databron voor alle applicaties. Hierdoor beschikken de gehele organisatie en supplychain bij elke productgeneratie over betrouwbare en bruikbare realtime informatie en naadloze communicatie. Deze digitale continuïteit maakt betere data-analyse mogelijk.

Vertrouwde partner
"Dassault Systèmes is erg trots op de samenwerking met Boeing, dat met een vertrouwde partner begint aan zijn tweede eeuw als innovatiepionier", zegt Bernard Charlès, Vice Chairman and CEO bij Dassault Systèmes. "Boeing loopt niet alleen voorop in zijn eigen branche, maar beïnvloedt de vooruitgang van alle sectoren."

"We staan op het keerpunt van het industriële tijdperk, waar we nog een industrieparadigma uit elkaar laten klappen", vervolgt Charlès. "De parallelle uitwisseling van data tussen virtuele en echte activiteiten transformeert de keten die waarde toevoegt in een keten van waardecreatie. De totale onderneming kan businessprocessen continu meten en sturen voor maximale efficiëntie en potentiële omzetgroei. Dit is 'Business in the Age of Experience'."

Mijlpaal
"De keuze voor het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes is een belangrijke mijlpaal in onze digitale transformatie", zegt Ted Colbert, Chief Information Officer en Senior Vice President of Information Technology & Data Analytics bij Boeing. "De design- en productiemogelijkheden van dit digitale instrument fungeren als brandstof voor onze tweede eeuw. De waarde van dit strategische partnership zit hem in onze gedeelde wens om de wijze te transformeren waarop Boeing de wereld verbindt, beschermt, verkent en inspireert."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!