Cloudian lanceert Technology Partner Program

Cloudian lanceert Technology Partner Program

Cloudian lanceert Technology Partner Program

01-08-2017 | door: Redactie

Cloudian lanceert Technology Partner Program

Cloudian, aanbieder van enterprise object storage-systemen, lanceert vandaag zijn Data Management Partners Program. Het doel van dit partnerprogramma is organisaties voorzien van geavanceerde producten voor databeheer in combinatie met de onbeperkt schaalbare object storage-oplossing van Cloudian. Deze oplossingen bieden bedrijven een antwoord op hun huidige en toekomstige problemen rond ongestructureerde data. De eerste partners die aan het programma deelnemen zijn Rubrik, Komprise, Evolphin en CTERA Networks.

Ongestructureerde data
“Ongestructureerde data groeit jaarlijks met meer dan 50 procent. ICT-managers hebben daarom een probleemloos schaalbare oplossing nodig in plaats van een tijdelijke stoplap. Dit nieuwe partnerprogramma biedt bedrijven toegang tot in de praktijk bewezen oplossingen voor gebruiksscenario’s die de meeste opslagcapaciteit vergen, zoals databescherming, gegevensbeheer en het archiveren van media”, zegt Michael Tso, de medeoprichter en CEO van Cloudian. “Klanten kunnen deze schaalbare oplossingen op eenvoudige wijze in gebruik nemen om hun infrastructuur direct te vereenvoudigen, de opslagkosten tot 70 procent terug te dringen en op de lange termijn te voorzien in hun behoeften op het gebied van databeheer.”

Oplossing voor opslagcapaciteit datacenters
Het Data Management Partners Program van Cloudian biedt directe oplossingen voor problemen rond de opslagcapaciteit in datacenters. Deze vormen verschillende datasilo’s om tot één onbeperkt schaalbare omgeving. De focus van het programma ligt op het vereenvoudigen van datacenterprocessen en het reduceren van de kosten. De partners van Cloudian leveren oplossingen voor diverse toepassingsscenario’s op het gebied van databeheer, zoals:

·         Databescherming: Rubrik en Cloudian combineren en automatiseren back-upprocessen, procedures voor direct gegevensherstel, replicatie, wereldwijd geïndexeerde zoekopdrachten, archiveringsprocessen, compliance-procedures en copy data management (CDM). Dit resulteert in één scale-out opslagstructuur die het datacenter en de publieke cloud verbindt.

·         Databeheer tijdens de hele levenscyclus: Komprise en Cloudian bieden een gezamenlijke oplossing voor een van de grootste uitdagingen binnen datacenters: het beheer van ongestructureerde data tijdens de hele levenscyclus. Deze oplossing voorziet in offloading van niet-bedrijfskritische data van een kostbaar NAS naar een onbeperkt schaalbare pool van opslagcapaciteit. Niet-kritische data neemt doorgaans 70% van alle opslagcapaciteit in beslag.

·         Actieve archivering van media: Evolphin en Cloudian helpen mediaprofessionals aan een oplossing voor mediaformaten die veel opslagcapaciteit in beslag nemen, zoals 4k, 8k en VR/360. Deze oplossing biedt het prestatievermogen dat nodig is om tijdskritieke workflows te ondersteunen.

·         Bestanden uitwisselen en synchroniseren: CTERA Networks en Cloudian leveren zakelijke tools voor samenwerking in capaciteitsrijke omgevingen.

Terug naar nieuws overzicht