Redactie - 01 augustus 2017

Nederlanders meest positief in Europa over baan

HR-dienstverlener SD Worx vroeg aan 5.500 Europese werknemers wat zij denken over hun baan in het algemeen, hun baanzekerheid, de doorgroeimogelijkheden en hoe loyaal men is ten opzichte van de werkgever. Nederland is de leider en telt zo de meeste tevreden werknemers, gevolgd door de Belgen. Oostenrijk staat onder aan de lijst.

SD Worx ondervroeg werknemers uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. De meeste Europese werknemers geven aan tevreden te zijn over hun baan. Het gaat dan voornamelijk over de inhoud van hun werk, de uitdaging die het werk biedt, de verantwoordelijkheid, autonomie en zelfstandigheid die men heeft en de afwisseling in het werk. SD Worx peilde ook naar de mate waarin men zijn baan zinvol vindt en of het werk aansluit bij het kennen en kunnen. Met uitzondering van Oostenrijk (68,6%), is in alle landen meer dan 70% van de werknemers positief over zijn baan. Nederland voert de lijst aan, met 87,8% tevreden werknemers.

Nederland

België

Luxemburg

Verenigd
Koninkrijk

Frankrijk

Duitsland

Oostenrijk

87,8%

86,4%

79,8%

78,9%

75,6%

73%

68,6%

% werknemers dat eerder tot zeer tevreden is over hun baan

Nederland meeste groeimogelijkheden

SD Worx peilde naar de visie van werknemers over de groeimogelijkheden bij hun werkgever. Hierbij vroeg men onder meer naar interne of externe opleidingen, de mogelijkheid om talenten te ontwikkelen, promotiekansen, de mate van begeleiding in loopbaanontwikkeling en doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie. 72% van de Nederlandse werknemers geven aan dat ze voldoende groeimogelijkheden hebben, hiermee scoren ze opmerkelijk veel beter op deze catergorie dan de meeste Europese landen, daar zijn de werknemers slechts matig tevreden over de groeimogelijkheden die ze krijgen. Met uitzondering van Duitsland, waar 61,1% van de werknemers aangeeft voldoende groeimogelijkheden te hebben, geven in de anderen landen minder dan 6 op de 10 werknemers aan voldoende te kunnen groeien. De minste groeikansen zijn er in Frankrijk, slechts de helft van de werknemers geeft er aan groeikansen te krijgen.

Nederland

Duitsland

Luxemburg

België

Verenigd
Koninkrijk

Oostenrijk

Frankrijk

72.0%

61,1%

59,3%

58,7%

57,6%

56,7%

50,1%

% werknemers dat eerder tot zeer tevreden is over de doorgroeimogelijkheden

Nederlander is loyaal

In Nederland is 81,6% van de werknemers loyaal aan zijn werkgever, bijna 70% van de werknemers is van plan om voor een lange, onbepaalde duur bij de organisatie te blijven, ook als ze extern een vergelijkbaar aanbod krijgen. Oostenrijkse werknemers zijn het minst trouw aan hun bedrijf. 87,3% van de Nederlandse werknemers zijn ook tevreden op vlak van performantie, zo geven ze zelf aan dat ze gedreven zijn, het fijn vinden om hard te werken en vinden ze dat ze een duidelijke bijdrage leveren tot het bedrijfsresultaat.

Nederland

België

Luxemburg

Duitsland

Verenigd
Koninkrijk

Frankrijk

Oostenrijk

81,6%

77,6%

70,7%

69,3%

68,8%

64,4%

63,7%

% werknemers dat eerder tot zeer loyaal is ten opzichte van de werkgever

Geen zorgen om baanzekerheid

Bijna 82% van de Nederlanders geeft aan baanzekerheid te hebben: ze geloven in het voortbestaan van het bedrijf en in hun eigen positie binnen het bedrijf. Hiermee staan de Nederlanders op de tweede plaats van alle ondervraagde Europeanen. België is de eerste van de klas binnen deze catergorie met 84,4%. In Oostenrijk geven minder dan zes op tien werknemers aan baanzekerheid te hebben.

België

Nederland

Luxemburg

Verenigd
Koninkrijk

Duitsland

Frankrijk

Oostenrijk

84,4%

81,9%

78,8%

71,2%

64,4%

64,3%

57,6%

% werknemers dat eerder tot zeer tevreden is over hun baanzekerheid

Het optimisme inzake baanzekerheid past in de sterke economische conjunctuur vandaag. Toch is het opmerkelijk, want het lijkt haaks te staan op de vloedgolf van digitalisering en robotisering. De meerderheid ziet dit blijkbaar niet als een bedreiging voor zijn baan. Desalniettemin zullen bepaalde banen op korte termijn onmiskenbaar verdwijnen of op zijn minst helemaal anders worden ingevuld. Daartegenover staat dat de digitaliseringsgolf ook nieuwe banen zal creëren. Voor wie flexibel is en op andere vaardigheden inzet, hoeft dit dus geen bedreiging te betekenen. De vraag is of werknemers, maar ook werkgevers, zich hiervan bewust zijn”, zegt Jan Laurijssen, managing consultant bij SD Worx.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!