Redactie - 01 augustus 2017

NETGEAR introduceert 24-poorts gigabit PoE+ Smart managed pro switch

NETGEAR, leverancier van netwerkapparatuur voor thuisgebruik en kleine tot middelgrote bedrijven (MKB), introduceert een nieuwe Smart Managed Pro Switch voor drukbevolkte netwerkomgevingen met moderne apparatuur die hoge eisen aan Power-Over-Ethernet (PoE+) stelt. De NETGEAR 24-Poorts Gigabit PoE+ Smart Managed Pro Switch met twee SFP-poorten (GS724TPv2) biedt configureerbare L2-netwerkfunctionaliteiten, zoals VLAN’s en PoE operation scheduling, waarmee het MKB in staat wordt gesteld om PoE-gebaseerde VoIP-telefonie en IP-surveillance te implementeren. Het is een ideale switching-oplossing, in het bijzonder voor de wat grotere MKB’ers in horeca, onderwijs en retail die de beste combinatie zoeken van functionaliteit, prestatie en waarde.

Geconvergeerde netwerken
De GS724TPv2 is speciaal ontworpen voor geconvergeerde netwerken, waar voice, video, data en IoT van een gedeeld netwerkplatform gebruikmaken en heeft 24 PoE+-koperpoorten en twee dedicated SFP-poorten voor glasvezel-uplinks. Hiermee kunnen netwerkbeheerders tot 24 stroomverslindende draadloze acces points, IP-beveiligingscamera’s, LED-verlichting of VoIP endpoints aan het netwerk koppelen, met een enkele kabel voor zowel de stroom als de verbinding. Dankzij het robuuste 190W stroombudget ondersteunt de GS724TPv2 Switch een hogere implementatiedichtheid van PoE+-apparatuur – een voordeel voor organisaties die op hun uitgaven willen letten.

Geavanceerde functionaliteit
Als onderdeel van de Smart Managed Switch productreeks, biedt deze nieuwe 24-poorts PoE+ Switch eenvoudige bediening op maat met een intuïtieve webbrowser-beheerinterface. De GS724TPv2 biedt geavanceerde functionaliteit, zoals Access Control Lists (ACLs), L2/L3/L4 QoS (DiffServ), LACP link aggregation en Spanning Tree, waarmee zelfs aan de eisen van de meest geavanceerde MKB-netwerken wordt voldaan. De rackmounted GS724TPv2 beschikt over Energy Efficient Ethernet (IEEE 802.3az), voor maximale energiebesparing, en werkt geruisloos, zelfs bij volledige belasting, dankzij de temperatuur- en gebruiksafhankelijke ventilatorsnelheid.

“We hebben de GS724TPv2 ontworpen om een kosteneffectieve oplossing te bieden voor de switching-behoeften in het MKB voor draadloze geconvergeerde netwerken, IP-surveillance, IP-telefonie en IoT,” zegt Richard Jonker, vicepresident van product line management voor MKB-producten bij NETGEAR. “En wat nog mooier is: organisaties die voorbereid willen zijn op groei en infrastructuur voor de langere termijn aanschaffen, zullen merken dat het 190W PoE stroombudget voldoende ruimte biedt voor toekomstige uitbreiding.”

De GS724TPv2 beschikt over krachtige Layer 2-functionaliteiten, uitstekende PoE-functionaliteit, en verbeterde prestaties en gebruiksvriendelijkheid. De belangrijkste eigenschappen zijn:

  • 190W PoE budget beschikbaar over 24 Gigabit PoE+ poorten (802.3at)
  • Twee dedicated Gigabit SFP-glasvezelpoorten voor aggregatie op de netwerkkern
  • Eenvoudige beheerinterface in de webbrowser
  • Geavanceerde PoE-instellingen per poort, voor energiebeheer op afstand van PoE-verbonden apparatuur, inclusief activatie-planning
  • Configureerbare L2-netwerkfunctionaliteiten, inclusief VLAN’s, Rapid Spanning Tree, IGMP Snooping en Querier, IGMP Fast Leave
  • Geavanceerde Smart Switching functionaliteiten (Access Control Lists ACLs, L2/L4/L4 DiffServ QoS policies, LACP Link Aggregation, Broadcast control, Denial of service bescherming)
  • Non-blocking switching architectuur met 52Gbps line rate fabric voor maximale doorvoer over alle 24 poorten met Gigabit Ethernet, in full duplex modus
  • ProSafe Levenslange Hardware Garantie, inclusief levenslange verzending van vervangende onderdelen op de volgende werkdag en levenslange technische ondersteuningsmogelijkheden.

Prijs en beschikbaarheid
De NETGEAR 24-Poorts Gigabit PoE+ Smart Managed Pro Switch met twee SFP-poorten (GS724TPv2) heeft een adviesprijs van € 359,99.

De nieuwe 24-poorts Smart Managed Pro Switch is wereldwijd beschikbaar via geautoriseerde NETGEAR-partners en andere reseller-kanalen en e-commerce-sites. Regionale variatie kan van toepassing zijn op de uiteindelijke prijsstelling voor eindklanten, afhankelijk van de reseller en het gebundelde aanbod.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!