Redactie - 02 augustus 2017

Gartner plaatst Fujitsu in drie Gartner Magic Quadrants

Gartner plaatst Fujitsu in drie Gartner Magic Quadrants image

Fujitsu is als enige leverancier van technologieoplossingen vermeld in alle drie de rapporten van marktanalist Gartner over verschillende leveringsstrategieën voor IT-infrastructuur. Onlangs benoemde Gartner, Fujitsu al als leider in de 2017 Magic Quadrant for Data Center Outsourcing and Infrastructure Utility Services, Europe1. Nu noemt Gartner Fujitsu opnieuw in twee nieuwe rapporten over de cloud-infrastructuurmarkt.

De 2017 Gartner Magic Quadrant for Managed Hybrid Cloud Hosting, Europe2 definieert “managed hybrid cloud hosting” als een “gestandaardiseerd hostingaanbod dat een CESI-platform (cloud-enabled system infrastructure), combineert met cloud infrastructure framework software om zelfservice en een snelle levering van clouddiensten mogelijk te maken”. Fujitsu wordt ook vermeld in de 2017 Gartner Magic Quadrant for Cloud Infrastructure-as-a-Service, Worldwide3, dat “niet alleen de cloud-IaaS-resources omvat, maar ook het geautomatiseerde beheer van resources, managementtools geleverd als diensten en cloudsoftware-infrastructuurdiensten.”

Oplossingen voor elke behoefte
Conway Kosi, Head Managed Infrastructure Services EMEIA bij Fujitsu, zegt: “Fujitsu's vermeldingen in de drie rapporten van Gartner Magic Quadrant danken we aan de toewijding waarmee we onze Hybrid IT-omgevingen van de volgende generatie blijven ontwikkelen, met als doel steeds meer innovatie aan te bieden. Fujitsu heeft een grote expertise in Hybrid IT en combineert dat met orchestratie mogelijkheden. Zo kunnen we klanten een oplossing bieden voor elke behoefte, van de volgende generatie end-to-end IT-landschappen tot de volledige uitbesteding van bedrijfsinfrastructuur. Dat Gartner ons in zijn rapporten opneemt, zien wij bovendien als een belangrijke bevestiging dat klanten in elke fase op Fujitsu kunnen rekenen om de ideale balans te vinden tussen traditionele en cloudgebaseerde diensten.”

Cloud Service K5
Fujitsu combineert zijn geïntegreerde DCO en cloudgebaseerde IUS met de unieke vaardigheid om de uitrol van elke individuele hybride cloud te beheren, inclusief de coördinatie van externe cloudplatformen op grote schaal. Het middelpunt van dit uitgebreide aanbod aan digitale diensten is de Fujitsu Cloud Service K5, een wereldwijd cloudplatform dat zorgt voor snelle en krachtige IT en zowel IaaS als PaaS (Platform-as-a-Service) combineert. Hierdoor kunnen ondernemingen flexibeler en kostenbesparend werken en snel cloud-native toepassingen ontwikkelen. Fujitsu biedt, door nauw samen te werken met zakelijke klanten, maatoplossingen voor migratie naar de cloud, op een schaal en met een tempo die bij de specifieke omgeving passen. Zakelijke klanten kunnen bovendien ervan uitgaan dat ze overal ter wereld kunnen rekenen op lokale K5-infrastructuur, welke de beste zakelijke prestaties biedt conform de lokale regelgeving.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!