Insight meldt recordresultaten tweede  kwartaal 2017
04-08-2017 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Insight meldt recordresultaten tweede kwartaal 2017

Insight meldt de bedrijfsresultaten van het afgelopen tweede kwartaal, dat eindigde op 30 juni 2017. 

  • De netto-omzet steeg met 16% tot 1,68 miljard dollar.
  • De brutowinst steeg met 20% tot 251,4 miljoen dollar.
  • Het resultaat van de activiteiten steeg met 19% tot 69,3 miljoen dollar.
  • De verwaterde winst per aandeel was 1,11 dollar, een stijging van 16% (YoY).

In het tweede kwartaal van 2017 steeg de geconsolideerde netto-omzet met 16% (YoY), door zowel een solide organische groei alsook de toevoeging van Datalink aan onze activiteiten.

De uitbreiding van de brutomarge en de effectieve kostenbeheersing in onze kernactiviteiten, gecombineerd met een positieve bijdrage van de Datalink-business die in januari 2017 werd verworven, leidde tot een stijging van de geconsolideerde winst van 19% in het tweede kwartaal van 2017.

De Verwaterde winst per aandeel steeg tot 1,11 dollar tegenover 0,96 dollar voor het tweede kwartaal van 2016. De aangepaste verwaterde winst per aandeel bedroeg 1,14 dollar in het tweede kwartaal van 2017 tegenover 0,97 dollar in het tweede kwartaal van vorig jaar. *

"Ik ben blij om te melden dat onze sterke salesmanagement en operationele discipline, in een stabiele en groeiende IT-markt, ons in de eerste helft van 2017 recordresultaten hebben opgeleverd," zegt Ken Lamneck, President en Chief Executive Officer van Insight. "Nu we de tweede helft van 2017 ingaan, geloven we dat onze groeiende cloud-, datacenter- en supply chain-oplossingen, in combinatie met onze sterke operationele focus, ons zullen helpen om extra marktaandeel te behalen en van waarde te zijn voor onze stakeholders.” 

EMEA-resultaten Q2 2017 (in lokale valuta):

  • De netto-omzet bedroeg 346,1 miljoen dollar en groeide met 1%% (YoY).
  • De brutowinst bedroeg 55,7 miljoen (16,1% brutomarge) en steeg met 8% (YoY).
  • De operationele winststeeg met 20% (YoY) tot 13,5 miljoen dollar of met 3,9% van de netto-omzet.

Frank Hoekstra, Vice-President Insight Benelux: “Niet alleen wereldwijd maar ook in Europa liet Insight afgelopen kwartaal recordresultaten zien. Dit klinkt wellicht vreemd met een bescheiden omzetgroei van 1% in EMEA, maar daarachter gaat de succesvolle transitie naar de cloud schuil. Daarvan wordt de omzet over een langere periode uitgesmeerd, maar draagt het wel meteen bij aan de winststijging (earnings from operations) van 20% in EMEA ten opzichte van het van tweede kwartaal in 2016. Wederom draagt de Benelux bovengemiddeld bij aan de Europese groei en daar zijn we uiteraard trots op. Het is tevens een bevestiging dat we de juiste koers varen met onze Manage & Transform-strategie, waarin het aandeel diensten verder toeneemt om de ‘Intelligent Technology Solution Provider of Choice’ te kunnen zijn voor onze klanten.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

business