ProphetStor Data Services zorgt voor een nieuwe wind in storage services

05-08-2017 | door: Hans Steeman

ProphetStor Data Services zorgt voor een nieuwe wind in storage services

ProphetStor Data Services is een relatief jonge onderneming met een heldere focus op software defined storage (SDS). Het bedrijf met als standplaats Milpitas, is in 2012 opgericht door de FalconStor veteraan Eric Chen (thans CEO van ProphetStor) die daarbij ondersteund wordt door Sunny Siu, Chief Strategy Officer en President of APAC Operations, Walter F. Curti, Chief Technology Officer, Alan Chen, Vice President of Engineering en Jeremy Wei, Vice President of Business Development. Allemaal mensen die sporen van FalconStor (een bedrijf dat zich bezighoudt met de optimalisatie van storage) in hun bloed hebben. Recent haalde ProphetStor Data Services een bedrag van 10 miljoen dollar binnen via Ai Holdings Corporation, dat gelijktijdig in lijn met zijn activiteiten een distributieovereenkomst voor Japan aan ging.

Google Maps van data storage en dataservices

Eric Chen: “Wij willen de Google Maps van de data storage en dataservices worden. Google Maps is beter dan een personal navigation device (PND) omdat hij over real time data beschikt. Daarom toont hij alternatieven. Onze oplossing doet dat ook!”

Open-Stack Summit

ProphetStor heeft zijn eerste producten in 2013 voorgesteld tijdens de Open-Stack Summit in Hong-Kong. Sinds die tijd is veel gebeurd en het originele product de Federator is nu onderdeel van een breder portfolio met vier hoofdproducten.

Interne en externe opslagsystemen

De Federator is er om te zorgen voor het op een eenduidige manier verzamelen van data via verschillende interne en externe opslagsystemen op basis van zowel block als file storage.  StellarFlash is er in twee smaken en zorgt voor flash en hybride block storage oplossingen.

DR Prophet is de backup en disaster recovery service met lokale en remote snapshots die ook zorgt voor mirroring en re-locatie van opgeslagen data. Disk Prophet zorgt tenslotte voor de analyse opties om de inhoud van de disk storage omgeving te bewaken en voorkomt daarmee eveneens het risico van data verlies in de disk storage.

AI voor dataopslag

Eric Chen claimde: “Wij hebben kunstmatige intelligentie voor dataopslag gecreëerd. We hebben als doelstelling de onzekerheid voor de toekomst te elimineren, dit is de reden waarom “prophet” (profeet in goed Nederlands) in de naam van het product geïntegreerd is”. Chen: “Ons product moet de Google Maps voor storage en dataservices worden”.

Chief Technology Officer Walter F. Curti, voegt daaraan toe: “Opslag is de meest belangrijke skill die in het moderne bedrijfsleven onder controle moet zijn”. Ze hebben dus essentiële producten voor het succes van het bedrijfsleven in hun portfolio.

Door Hans Steeman - Redacteur Dutch IT-channel

Terug naar nieuws overzicht