Big Switch Networks biedt beheer dashboard zoals in een auto
14-08-2017 | door: Hans Steeman

Big Switch Networks biedt beheer dashboard zoals in een auto

Big Switch Networks in Santa Clara (Californië), specialiseert zich in het beheren van datacentra. De CMO Gregg Holzrichter (foto) heeft daarover een heldere visie, op basis waarvan de focus van de softwareontwikkeling gestuurd wordt. Het dashboard waarmee een datacentrum beheerd wordt moet uiterst compact en efficiënt zijn.

“Neem als voorbeeld de auto. Daar wil je toch geen userinterface in hebben zoals degene die in de cockpit van een vliegtuig zit? Het moet simpel, duidelijk en efficiënt zijn. De userinterface moet gescheiden zijn van de gebruikte technologie. Plat en duidelijk is de filosofie. De aanpak van de auto-industrie is daarbij een helder voorbeeld”, aldus Holzrichter.

Data

Het Big Switch Networks portfolio omvat twee producten: Een datacentrum managementsysteem op basis van Big Cloud Fabric, alsmede een oplossing voor de beveiliging en monitoring van het hele datacentrum via Big Monitoring Fabric. Het bewijs van een geslaagd concept zou moeten zijn dat Dell EMC het systeem aan zijn klanten aanbiedt. En grote naam achter een product straalt vertrouwen uit, aldus Gregg Holzrichter. Hij weet wat het grote probleem van datanetwerken is. “Ze krijgen altijd de schuld van storing(en), zelfs als ze niet de oorzaak zijn. Dat is niet altijd eenvoudig te weerleggen, want de infrastructuren zijn uiterst complex. Vandaar dat Big Switch met een nieuwe designfilosofie een rationalisatie gecreëerd heeft die meer transparantie en helderheid garandeert.”

Beheer

Wat betekent dit in de praktijk? Door een gestructureerde opzet met meer hiërarchie is het mogelijk om grote aantallen switches terug te brengen tot één. Dat lijkt onmogelijk, maar volgens Chief Product Officer Prashant Gandhi is het binnen hun concept mogelijk om 134 standaard switches en 300 virtuele switches  (meer is mogelijk want er is geen limiet ingebouwd, maar nooit getest) te reduceren tot slechts 1. Dat dit het beheer vereenvoudigt is evident. Dankzij deze aanpak is een halvering van de TCO over een periode van vijf jaar mogelijk, aldus het bedrijf.

De financiële doelstellingen zijn net zo ambitieus als de designdoelstellingen. Het bedrijf heeft in 2016 het aantal klanten weten te verdubbelen en levert nu aan een zeer breed klantenbestand in Amerika, APAC en EMEA. Er zijn zelfs 10 klanten die jaarlijks meer dan 1 miljoen bij Big Switch Networks afnemen. Andere interessante afnemers zijn verschillende blue chip bedrijven en de Amerikaanse overheid. EMEA is goed voor ongeveer 10% van het klantenbestand en realiseert een jaarlijkse groei van 150%.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Netwerken