Redactie - 16 augustus 2017

NEN informatiebijeenkomst e-Competence Framework (e-CF)

NEN informatiebijeenkomst e-Competence Framework (e-CF) image

NEN organiseert op 17 oktober 2017 een informatiebijeenkomst over de Europese norm EN 16234-1 voor ‘e-Competence Framework’, kortweg e-CF.

Digitale technieken spelen in bijna alle aspecten van ons dagelijks leven een rol. De ontwikkelingen op dit gebied gaan snel waar het van belang is  dat ICT-professionals up-to-date zijn en blijven en dit op eenduidige wijze kan worden aangetoond. Ook voor werkgevers is het belangrijk duidelijke en eenduidig te kunnen omschrijven wat hun medewerkers moeten kennen en kunnen. De ‘e-CF’ -norm is een gemeenschappelijke ‘taal’ om ICT-competenties te benoemen waardoor het voor alle betrokken partijen duidelijk is waar over wordt gesproken en wat er mee wordt bedoeld.

Tijdens de informatiebijeenkomst krijgt u uitleg over het nut van e-CF en wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden toegelicht hoe de norm geïmplementeerd kan worden. Tijdens de bijeenkomst is er ruim tijd voor discussie over e-CF.

Commissie
EN 16234-1 wordt beheerd door de Europese standaardisatiecommissie CEN/TC 428 e-Competence. De Nederlandse input wordt geleverd door de nationale normcommissie ICT-competenties. Deze commissie wil bredere discussies op het gebied van ICT-competenties voeren, de kennis erover bij een grotere groep mensen onder de aandacht brengen en staan open voor nieuwe leden.

Informatiebijeenkomst
De informatiebijeenkomst vindt plaats op 17 oktober vanaf 13.00 bij NEN in Delft. 

Tijdens de bijeenkomst komen onder andere de volgende vragen aan de orde:

·        Waarom is het belangrijk een objectieve kijk te hebben op competenties?
·        Hoe kan het meetbaar maken van competenties bijdragen aan doelen van de organisatie?
·        Hoe ziet de markt voor ICT-competenties eruit?

Een gedetailleerd programma volgt nog.

Wilt u de informatiebijeenkomst bijwonen? Meldt u dan kosteloos aan via NEN.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!