Witold Kepinski - 17 augustus 2017

Imperva, F5 Networks en Akamai leiden Gartner Magic Quadrant Web Application Firewalls

Imperva, F5 Networks en Akamai leiden Gartner Magic Quadrant Web Application Firewalls image

Imperva, F5 Networks en Akamai leiden Gartner Magic Quadrant Web Application Firewalls (WAFs).  Challengers zijn Fortinet, Barracuda Networks, Citrix en Cloudflare. Bedrijven me een visie zijn Radware, Positive Technologies en Instant Logic. Niche spelers zijn onder andere AWS, Penta Security Systems, Ergon Informatik, Venustech, NSFOCUS en Rhode & Schwarz Cybersecurity (DenyAll).

Gartner karakteriseert WAF als “gedreven door de behoefte van de klant om publieke en interne webapplicaties te beschermen wanneer ze on-premise of op afstand (gehost, cloud-based of als service) worden ingezet. WAF’s beschermen webapplicaties en API’s tegen een verscheidenheid aan aanvallen, met inbegrip van met name injection attacks en application-layer denial of service (DoS). Ze zouden niet alleen signature-based beveiliging moeten bieden, maar ook positieve beveiligingsmodellen en/of detectie van onregelmatigheden moeten ondersteunen."

“Application Security Manager – onze WAF – is altijd één van F5’s meest populaire producten geweest. Heel veel klanten hebben er al beroep op gedaan om apps tegen dreigingen te beschermen en te verdedigen tegen kwetsbaarheden", zegt Ben Gibson, EVP en Chief Marketing Officer bij F5. “Om tegemoet te komen aan de Cloud-behoeften van onze klanten hebben we onze oplossing uitgebreid, door dezelfde beveiliging te bieden op nieuwe manieren: als een managed service via Silverline WAF; als een flexibel, eenvoudig in te zetten self-service portaal via Silverline WAF Express; en meer recentelijk als een zogenaamde click-to-deploy service in publieke clouds zoals Microsoft Azure. Wij zijn ervan overtuigd dat de plaatsing in het Magic Quadrant het vertrouwen weergeeft dat onze klanten hebben in onze WAF-oplossingen, aangezien ze hun applicaties zowel plaatselijk als in de cloud beschermen.”

gartner-waf.jpg

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!