NetApp levert mooie kwartaalcijfers en koopt Greenqloud

17-08-2017 | door: Witold Kepinski

NetApp levert mooie kwartaalcijfers en koopt Greenqloud

NetApp zijn omzet in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 2 procent stijgen naar 1,33 miljard dollar. De nettowinst steeg van 64 naar 136 miljoen dollar.

De omzet uit de verkoop van all-flash storge oplossingen steeg met 95 procent, zoals de all-flash FAS, EF en SolidFire producten. Ook de all-flash FlexPod was in trek. De omzet met alle producten steeg met 10 procent zo meldt ceo George Kurian (foto). Naast de all-flash arrays portfolio zijn de geconvergeerde infrastructuur oplossingen en de Data Fabric oplossingen in trek. Volgens Kurian is NetApp voor veel klanten en partners de partij voor digitale transformatie die data-driven is.

Containers

Bij de kwartaalcijfers werd bekend gemaakt dat NetApp het IJslandse Greenqloud overneemt. Greenqloud is een developer van Qstack, een schaalbare cloud beheer technologie. Qstack heeft ingebouwde Kubernetes container en cluster engine technologie die developers helpt bij container en applicatie orchestration. Dat is ideaal voor het bouwen van hybride clouds die onder andere gekoppeld zijn met Amazon Web Services, Microsoft Azure en EC2 diensten. Deze overname past in de Data Fabric strategie van NetApp.

In tweede kwartaal verwacht NetApp omzet die tussen de 1,31 en 1,46 miljard dollar ligt.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Software