Redactie - 19 augustus 2017

Lenovo meldt meer omzet en een nettoverlies

Lenovo meldt meer omzet en een nettoverlies image

Sterke concurrentie op de PC-markt en aanhoudende moeilijkheden in de divisies smartphone en servers hebben de Chinese technologiereus Lenovo onverwacht in de rode cijfers geduwd.

De kwartaalomzet bedroeg 10 miljard dollar, een stijging kwartaal-op-kwartaal van 4,5 procent. De operationele winst was 110 miljoen dollar kwartaal-op-kwartaal. Het verlies voor het eerste kwartaal bedroeg 69 miljoen dollar, met een nettoverlies van 72 miljoen dollar. In dezelfde periode een jaar eerder maakte Lenovo nog 173 miljoen dollar winst.

De brutowinst van het bedrijf voor het eerste fiscale kwartaal daalde met 11 procent jaar-op-jaar tot 1,4 miljard dollar, maar bleef stabiel kwartaal-op-kwartaal met een brutomarge van 13,6 procent.

Het kwartaalverlies is het eerste na zes kwartalen van winst. Analisten hadden ook dit keer op winst gerekend. Op de beurs van Hongkong ging het aandeel dan ook ruim 4 procent in de min, tot zijn laagste stand in meer dan een jaar tijd.

Lenovo meldt zelf in een persbericht: "Dankzij haar nieuwe ‘three-wave-strategie’ bleef Lenovo's businesstransformatie in het eerste kwartaal terrein winnen, met een solide winst in de takken PC/smart devices en omzet- en winstverbeteringen in beoogde groeizones, waaronder de datacenter en mobiele business."

In samenwerking met Datanews

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!