Boban Vukicevic en Bob Emmerson publiceren boek over IoT

18-08-2017 | door: Redactie

Boban Vukicevic en Bob Emmerson publiceren boek over IoT

Omdat het Internet of Things (IoT) de huidige economische orde op zijn kop dreigt te zetten en organisaties dwingt tot nadenken over innovatieve manieren om hun strategie en bedrijfsprocessen aan te passen, is het belangrijk dat ondernemers en directeuren zich ervan bewust worden dat IoT een strategisch vraagstuk is en niet alleen een kwestie van technologie. Om dit bewustzijn te vergroten en om directies te helpen bij het bepalen van hun IoT strategie hebben Boban Vukicevic (managing director van Comgate) en Bob Emmerson (publicist op het gebied van M2M en IoT) het boek ‘Implementing the Internet of Things – Strategy, Implementation and Considerations’ uitgebracht.

Vukicevic en Emmerson beschrijven een aantal zaken:

1. de kansen, bedreigingen en valkuilen van het Internet of Things;

2. waarom een heldere strategie nodig is en IoT niet kan worden overgelaten aan IT-managers alleen;

3. dat het bepalen van IoT hotspots die voortvloeien uit de bedrijfsstrategie cruciaal is voor succes;

4. een stappenplan om tot die heldere strategie en IoT hotspots te komen;

5. IoT use cases;

6. IoT achtergrondinformatie over technologie, beveiliging en privacy.

Krachtige ontwikkelingen door IoT

IoT stelt bedrijven bloot aan nieuwe bedreigingen én kansen. IoT oplossingen verhogen de productiviteit, verlagen de kosten en verbeteren de ervaringen van klanten. Daarnaast leidt IoT tot nieuwe business modellen en nieuwe vormen van concurrentie. Dit zijn krachtige ontwikkelingen: het impliceert volgens Vukicevic en Emmerson dat de business case voor het maken, verkopen en toepassen van IoT oplossingen overtuigend is.

Solide IoT business case in juiste handen bij directie

De business case voor IoT is overtuigend, maar het is ook een ontwikkeling die de gevestigde zakelijke processen verstoort en bedrijven dwingt om bijna alles wat ze doen te heroverwegen. Het ontwikkelen van een strategie is cruciaal om het bedrijf naar voren te stuwen in de nieuwe omgeving met de regels van de nieuwe economische orde – het is een missie-kritisch onderwerp. Daarom kan IoT niet worden overgelaten aan IT-managers alleen en is het essentieel om te beginnen met een heldere strategie. In de juiste handen is de IoT business case zeer solide. ?

IoT linken aan bedrijfsstrategie cruciaal voor succes

Vukicevic en Emmerson signaleren een behoefte aan een methode die verzekert dat de IoT strategie aansluit bij het bedrijf en vice versa. Het gestructureerd zoeken naar en bepalen van IoT hotspots is volgens hen cruciaal voor succes. In het boek reiken ze hiervoor een praktische en actiegerichte methode aan. Wie wil starten met IoT kan dus direct aan de slag. Hoewel het boek niet de ambitie heeft om de technische aspecten van IoT tot in detail toe te lichten, geven de auteurs een duidelijk overzicht van de belangrijkste onderdelen van IoT technologie, beveiliging en privacy vraagstukken.

Bestel het boek hier.

Terug naar nieuws overzicht