Witold Kepinski - 21 augustus 2017

Infosys ceo Vishal Sikka treedt af na ruzie met eigenaar

Infosys ceo Vishal Sikka is plotseling afgetreden. In een lange brief schrijft zijn ongenoegen uit over de eigenaar NR Narayana Murthy van de IT outsourcer uit India. Vooral de persoonlijke aanvallen op leden van het managementteam ervaart Sikka als heel vervelend. Murthy beschuldigt hem er onder meer van overheidstoezicht te ontduiken, en zegt dat Sikka zichzelf en enkele medewerkers buitensporige vergoedingen heeft uitbetaald. Volgens Sikka maken de geruchten het onmogelijk voor hem om zijn job te blijven doen. Infosys betreurt het vertrek.

Sikka was drie jaar ceo van Infosys. Hij werkte eerder als cto bij SAP. Hij meldt in een brief dat de laatste maanden gekenmerkt werden van persoonlijke aanvallen. Dat is niet best om waarde te scheppen voor Infosys. Het aandeel van Infosys daalde na de bekendmaking van Sikka dat hij binnenkort exit gaat. Murthy is zelf niet blij met de uitlatingen van Sikka en zegt zich zorgen te maken over het niveau hoe het bedrijf wordt bestuurd.

Infosys COO U.B. Pravin Rao is nu interim managing director en ceo van de outsoucer uit Bengaluru. Rao rapporteert aan Sikka die nu werkt als vice-voorzitter.

Sikka heeft te maken met hoge eisen, hij moet in 2020 een omzet 20 miljard dollar halen. Maar de groei voor dit jaar is naar beneden gesteld: van 8,1 naar 6,1 procent.

WK

annexure-a-company-statement-18aug2017.pdf

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!