Witold Kepinski - 22 augustus 2017

Intel achtste-generatie i7 / i5 processors komen eraan

Intel achtste-generatie i7 / i5 processors komen eraan image

Intel zegt dat de achtste generatie chips 40 procent sneller zal zijn dan zijn voorgangers. Channel partners moeten nog een paar maanden wachten voordat ze de technologie in handen krijgen. De achtste-generatie i7 / i5-processors zijn ontworpen voor twee-in-één en ultradunne notebooks.

De eerste lichting Intel Core processor-aangedreven apparaten met i5 / i7 processors komen in september op de markt met de 145-plus design. Deze chips hebben een 40 procent snellere boost dan de Intel zevende generatie Kaby Lake chips. Dit komt doordat het vier CPU-kernen in zijn U-Series-chips heeft geperst.

De chips zijn voorzien van een nieuwe quad-core configuratie, krachtige microarchitectuur, geavanceerde procestechnologie en een groot aantal silicium optimalisaties. De nieuwe processors zijn ontworpen om nieuwe innovaties zoals 4K en virtual reality toegankelijker te maken voor een bredere groep gebruikers, aldus Intel.

Voor partners bieden de nieuwe Intel processors kansen door onder andere 2-1 notebooks en dunne notebooks aan de man te brengen die een hoge performance bieden. Onder andere in het MKB.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!