Redactie - 22 augustus 2017

Wipro opent een Silicon Valley Innovation Center

Wipro opent een Silicon Valley Innovation Center image

Wipro, een wereldwijde IT-dienstverlener uit India op het gebied van IT, consulting en bedrijfsprocessen opent een ‘Silicon Valley Innovation Center’ ter waarde van meerdere miljoenen dollars in Mountain View, Californië. Deze hypermoderne R&D- en incubatiehub is ontworpen om technologieën en oplossingen voor ondernemingen van de volgende generatie te ontwikkelen en te presenteren.

Wipro zegt in opkomende technologieën te investeren om haar klanten klaar voor de toekomst te maken in dit tijdperk van digitale transformatie. Wipro’s Silicon Valley Innovation Center zal fungeren als een etalage voor de ‘kunst van het mogelijke’ en zal baanbrekende toepassingen voor ondernemingen presenteren op basis van revolutionaire technologieën. Daaronder vallen onder meer kunstmatige intelligentie, virtual reality, hyper spectral imaging, machine vision en samenwerkingsrobotica & automatisering. Hiermee kunnen reële zakelijke uitdagingen worden opgelost waarmee ondernemingen te maken hebben. Het centrum zal ook waarde creëren voor start-ups in de technologische sector, het midden- en kleinbedrijf en voor ondernemers. Het biedt hen mogelijkheden om hun technologische competenties te tonen en te integreren met die van Wipro en deel te nemen in een grotere innovatieomgeving.

Het centrum heeft ook een ‘Digital Pod’ ontwikkeld en beschikt over een ‘Rapid Proto Lab’. De pod is speciaal gebouwd voor teams van Wipro die zich bezighouden met digitale strategie, design en engineering, zodat deze samen met klanten kunnen werken in een collaboratieve en adaptieve omgeving. Wipro heeft veertien digitale en designpods op de hele wereld, waaronder in Londen, New York, Kopenhagen, Oslo, Stockholm, Madrid, München, Sydney, Tel Aviv, Bangalore en Tokio. Klanten zullen er ook toegang hebben tot meeslepende ervaringen en kunnen experimenteren met futuristische technologieën in het ‘Rapid Proto Lab’.

Wipro’s Silicon Valley Innovation Center verwacht in de loop van het huidige boekjaar partnerschappen op het vlak van technologieonderzoek aan te gaan met toonangevende universiteiten in de VS. Het centrum zal ook de samenwerking van het bedrijf met technologiestart-ups in de Bay Area ondersteunen via Wipro Ventures, Wipro Limiteds afdeling voor strategische investeringen. Wipro Ventures is een fonds ter grootte van 100 miljoen dollar, dat focust op het investeren in beginnende tot halfrijpe start-ups en maakt gebruik van Wipro’s globale omvang en marktkennis om de groei van de bedrijven in haar portfolio te versnellen aldus Abidali Z. Neemuchwala, Chief Executive Officer & Executive Director, Wipro Limited:

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!