Redactie - 23 augustus 2017

Erwin Steijlen helpt muzikanten aan werk met platform van OutSystems

OutSystems, aanbieder van het gelijknamige low-code ontwikkelplatform, heeft muzikaal ondernemer Erwin Steijlen geholpen een leermethode te maken voor songwriters, muziekcomposers, -producers en conservatoriumstudenten. Het webbased e-learningplatform omvat een methode en curriculum voor 3 maanden en moet de studenten helpen betaald werk in de muzieksector te vinden.

Erwin Steijlen is muzikant en ondernemer die in opdracht van bedrijven muziek componeert. Steijlen ziet een grote discrepantie tussen vraag en aanbod op de muziekmarkt. “In de praktijk lukt het maar 8 procent van de afgestudeerde conservatoriumstudenten hun brood te verdienen in de muziek. En dat terwijl er wel degelijk vraag naar deze diensten is vanuit het bedrijfsleven, denk daarbij bijvoorbeeld aan muzikale ondersteuning voor marketing-, communicatie- en huisstijluitingen. Er blijft dus ontzettend veel potentieel onbenut. Met dit platform wil ik muzikanten helpen hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten zodat ze kunnen doen waar hun hart naar uitgaat en daar ook geld mee verdienen.”

In zijn praktijkgerichte studiemethode leert Steijlen de studenten hoe ze hun creativiteit kunnen benutten met de vraag uit de markt in hun achterhoofd. Via de webapplicatie Totally Tuned kunnen de muzikanten cursussen volgen, opdrachten van bedrijven uitvoeren, hun gecomponeerde muziek uploaden, met leraren overleggen en sparren met andere studenten. De online lesmethode is op masterclass-niveau en wordt internationaal ingezet. Bij het bouwen van de cloud-gebaseerde applicatie was schaalbaarheid een belangrijke vereiste omdat muziekbestanden zwaar zijn. Het ontwikkelplatform van OutSystems kan goed voorzien in deze functionaliteiten.

OutSystems Elite PartnerB-Synergy heeft geholpen bij de ontwikkeling van Totally Tuned. “Dit was een bijzonder leuk project om aan mee te werken”, zegt Erwin Schmidt, directeur van B-Synergy. “De passie spat er aan alle kanten vanaf. Het is mooi om op deze manier een brug te bouwen tussen de artistieke muziekwereld en het bedrijfsleven. OutSystems heeft vanuit geloof in dit doel en uit zakelijk inzicht hieraan meegeholpen en we hopen op deze manier veel muzikanten te helpen een mooie carrière in de muziek op te bouwen.”

In september gaat de lesmethode officieel van start. Bekijk op YouTube een video over Totally Tunes

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!