Bitcoin geschiedenis in infographic in beeld gebracht

23-08-2017 | door: Redactie

Bitcoin geschiedenis in infographic in beeld gebracht

Sinds het ontstaan van Bitcoin in 2009 is de cryptocurrency al meer dan 40.000 keer waard geworden. De adoptie van de digitale valuta is continu beïnvloed door een reeks van verschillende factoren, waardoor de munt een van de meest spraakmakende en volatiele valuta’s ooit is. Davey Lodder van Cryptostart.nl heeft de opkomst van de Bitcoin in een Infographic samengevat.

Blockchain technologie begint volwassen te worden nu steeds meer organisaties de mogelijkheden ervan ontdekken. Uitvoeren (interbancaire) transacties zonder liquiditeitsrisico’s, crowdfunding en het automatiseren van bedrijfsprocessen zijn voorbeelden van toepassingen van de techniek in de praktijk.

Volgens informatie van de Nederlandstalige blockchain en cryptocurrency gids Cryptostart.nl zijn er vandaag de dag dan 850 verschillende cryptovaluta’s, welke een gezamenlijke marktkapitalisatie van ruim 130 miljard euro vertegenwoordigen. Bitcoin (BTC) vertegenwoordigt met een waarde van €3626,34 en een marktkapitalisatie van bijna 60 miljard euro 45,37% van de totale markt voor cryptocurrencies.

In de eerste helft van dit jaar werden er zoveel Bitcoin transacties uitgevoerd dat het netwerk overbelast raakt. Als gevolg daarvan duurde het langer voordat een transactie bevestigd werd en schoten de transactiekosten omhoog naar soms meer dan een euro. Sinds 1 augustus 2017 is dit schaalprobleem verleden tijd dankzij verbeteringen aan de Bitcoin blockchain zijn gemaakt onder de noemers BIP-148 en SegWit, waardoor er veel meer transacties verwerkt kunnen worden in dezelfde tijd.

De onderstaande infographic weergeeft de opkomst van Bitcoin of klik hier.

infographic.jpg

 

https://cryptostart.nl (Homepage)

https://cryptostart.nl/cryptovaluta/ (Overzicht meest populaire cryptocurrencies)

https://cryptostart.nl/reviews/trezor-hardware-wallet/ (Review TREZOR hardware wallet)

Terug naar nieuws overzicht
Software