HP boekt flinke groeicijfers met PC-divisie
24-08-2017 | door: Witold Kepinski

HP boekt flinke groeicijfers met PC-divisie

HP, aanbieder van pc's en printers, zag zijn omzet in het derde kwartaal van zijn boekjaar met bijna 10 procent stijgen naar 13,1 miljard dollar. Dat is 750 miljoen dollar meer dan de verwachte omzet. De winst daalde 700 miljoen dollar. Dion Weisler (foto), CEO van HP, spreekt van een goed kwartaal.

De Personal Systems divisie zag de omzet met 12 procent stijgen naar 8,4 miljard dollar. Zo waren de HP Spectre, ENVY, EliteBook en Omen gaming pc's in trek. De verkoop van notebooks steeg met 16 procent naar 5 miljard dollar omzet. De verkoop van desktops steeg met 5 procent naar 2,6 procent. Dat zijn vrij positieve cijfers als je weet dat de pc-markt al jaren afkalft en zelfs in de komende jaren geen grote stijgingen verwacht.

De Printing divisie zag de omzet met 6 procent stijgen naar 4,7 miljard dollar, er werd onder andere verder gegroeid in de A3 markt. De verkoop van supplies steeg met 10 procent naar 3,12 miljard dollar. De verkoop van zakelijke hardware daalde met 2 procent naar 986 miljoen dollar. De verkoop van consumenten hardware steeg met 3 procent naar 592 miljoen dollar. Verder zijn de verwachtingn rond 3D printing hoog.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Hardware