Witold Kepinski - 25 augustus 2017

VMware ziet omzet met 12 procent groeien tot 1,90 miljard dollar

VMware, speler cloud-infrastructuur en business mobility, maakt de financiële resultaten bekend van het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2018. De omzet in het tweede kwartaal bedraagt 1,90 miljard dollar, een stijging van 12,2 procent vergeleken met het tweede kwartaal van 2016. De nettowinst steeg in het tweede kwartaal 334 miljoen dollar, ofwel 81 dollarcent per aandeel. In het tweede kwartaal van 2016 bedroeg deze 265 miljoen dollar, of 62 dollarcent per aandeel (stijging 30 procent).

De omzet uit licenties bedraagt in het tweede kwartaal 732 miljoen dollar, een stijging van 13,7 procent vergeleken met het tweede kwartaal van 2016. De cashflow bedraagt in het tweede kwartaal 620 miljoen dollar. De vrije kasstromen komen het afgelopen kwartaal uit op 563 miljoen dollar.  VMware heeft 8,9 miljard dollar aan contanten in kas

“We zijn zeer tevreden over onze resultaten in het tweede kwartaal, die voortkomen uit sterke prestaties binnen ons gehele productportfolio in al onze regio’s”, zegt Pat Gelsinger (foto), chief executive officer, VMware. “In onze meerjarige reis van een servervirtualisatiebedrijf naar leverancier van een breed portfolio aan producten en dienstverlening die de digitale transformatie kunnen versnellen, komen klanten steeds meer naar VMware voor hulp bij het draaien, beheren, beveiligen en verbinden van hun applicaties in alle clouds en op alle apparaten.”

VMworld 2017

VMware houdt komende week zijn VMworld 2017 in Las Vegas, waarbij onder andere wordt ingegaan op VMware cloud on AWS dat het opneemt tegen Microsoft Azure Stack. Naar verluidt zou er Dell EMC hardware stack betrokken worden bij VMware cloud on AWS. De VMworld 2017 Europe edtie wordt gehouden tussen 10 en 14 september. De redactie van Dutch IT-channel en Executive People is hierbij aanwezig.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!