Witold Kepinski - 28 augustus 2017

AWS Summit 2017 gaf focus op kracht van data en analytics optimalisatie

AWS Summit 2017 gaf focus op kracht van data en analytics optimalisatie image

Amazon Web Services heeft deze zomer zijn AWS Summit 2017 in Chicago georganiseerd waar ruim 11.000 deelnemers op afkwamen. Daar gaf het bedrijf een sterke focus op kracht van data en analytics optimalisatie. Hierbij zijn nieuwe functies aangekondigd.

Een belangrijk thema is hoe AWS zijn klanten helpt in de digitale transformatie. Hierbij wordt het AWS cloud platform gepositioneerd als het middel om meer waarde uit data en analytics te halen. De public cloud provider biedt tools zoals Amazon Athena, Amazon EMR en Redshift. Nieuw is Redshift Spectrum, waarbij grote hoeveelheden data kan worden geanalyseerd in de AWS S3 data storage omgeving.

Machine Learning

Ook zet AWS in op machine learning met Amazon Alexa service op AWS en Amazon Rekognition die onder andere gezichten herkent met deep learning toepassingen.

Workloads

Verder zijn er tools voor organisaties die meer workloads in de AWS cloud willen zetten, zoals lifecycle management en automatische upgrade toepassingen die zaken zoals beheer vereenvoudigen. CloudFormation StackSets is een tool voor het beheren van stacks binnen AWS. Dashboard geeft een overzicht van configuraties die zijn gedaan.

AWS brengt aan de lopende band nieuwe tools uit. Lees meer op de nieuwssite van AWS.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!