Witold Kepinski - 29 augustus 2017

VMware professionals verplaatsen workloads naar de cloud

Negentig procent van alle VMware professionals zijn van plan rond 2018 hun workloads naar de cloud te verplaatsen. Dit blijkt uit een onderzoek van Druva onder 433 VMware specialisten. Hierbij hebben de VMware professionals een grote voorkeur voor de public cloud van Amazon Web Services (AWS).

VMware klanten verplaatsen vaker hun VMware productie off-premises omgevingen naar de cloud aldus Druva, een cloud data protection en informatiebeheer specialist. 47 procent daarvan kiest voor AWS en 25 procent voor Azure, aldus het onderzoek. Inmiddels werken AWS en VMware nauw samen via VMware Cloud on AWS, waarvan nu de eerste beschikbare versie is om VMware workloads in AWS te zetten.

Cloud

De VMware experts zeggen dat ze een hybride strategie volgen, er wordt dus gebruikt gemaakt van on-premises en een cloud infrastructuur. Naast AWS en Azure gebruiken sommige VMware professionals ook vCloud Air, IBM Softlayer en Google Cloud voor cloud migratie projecten. 

Security

Reden om workloads naar de cloud te verplaatsen zijn onder andere eenvoudiger beheer, een nieuwe IT-strategie, kostenbesparingen, betere security, goede compliance en beschikbaarheid van disaster recovery (DR) voor virtual machines (VMs). 

Lees meer in het onderzoek van Druva.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!