VMware biedt software om datacenters te moderniseren

29-08-2017 | door: Redactie

VMware biedt software om datacenters te moderniseren

VMware kondigt tijdens VMworld 2017 in de VS nieuwe versies aan van VMware Integrated OpenStack en VMware vRealize Network Insight waarmee klanten hun datacenters kunnen moderniseren voor meer operationele en ontwikkelflexibiliteit. Daarnaast worden met de introductie meer netwerk- en beveiligingsmogelijkheden geboden.VMware onthult tevens een nieuw VMware vSAN-aanbod om de adoptie van gedistribueerde IT te versnellen door de kosten en complexiteit van het uitbreiden van de IT-functies buiten het datacenter te verminderen.

De aankondigingen omvatten:

• VMware Integrated OpenStack 4 wordt gebaseerd op OpenStack Ocata en stimuleert support voor container-applicaties

• VMware vRealize Network Insight 3.5 levert verbeterde monitoring- en compliancy-mogelijkheden voor NSX

• Nieuwe HCI Acceleration Kit voor gedistribueerde IT met kosteneffectieve hyperconverged infrastructure-systemen (HCI), aangedreven door VMware vSAN

• VMware omarmt Big Data- en High Performance Computing-workloads (HPC) met nieuwe vSphere Scale-Out Edition

VMware zegt klanten te helpen om te profiteren van digitale transformatie met een portfolio dat zich toelegt op cloud, digital workspace en security. De strategie is klanten in staat te stellen elke applicatie te draaien, beheren, verbinden en beveiligen binnen elke cloud en op elk apparaat.

VMware Integrated OpenStack 4 voor verbeterde prestaties en opschalen van mogelijkheden

VMware Integrated OpenStack is een OpenStack-distributie van VMware die voldoet aan de interoperability-richtlijnen van de OpenStack Foundation 2017.01. Het biedt klanten de snelste en meest efficiënte oplossing om OpenStack-clouds te draaien en installeren op VMware’s software-defined datacenter (SDDC)-infrastructuur - doorgaans zonder professionele hulp. VMware Integrated OpenStack 4 gaat de nieuwste OpenStack release - Ocata - ondersteunen, waardoor klanten kunnen profiteren van prestatie- en schaalbaarheidsverbeteringen voor core computing en netwerkdiensten. Daarnaast is er verbeterde ondersteuning voor containers.

VMware Integrated OpenStack 4 introduceert een aantal nieuwe mogelijkheden en integraties die verder gaan dan hetgeen via de community beschikbaar is. Extra nieuwe functionaliteit omvat:

Verbeteringen die bedrijven in staat stellen om containerized applicaties te draaien naast traditionele applicaties in productie op OpenStack.

vRealize Automation-integratie om OpenStack-gebruikers in staat te stellen vRealize Automation-based policies te gebruiken en OpenStack-componenten te consumeren binnen vRealize Automation-blauwdrukken.

Verbeterde schaalbaarheids- en isolatiemogelijkheden voor OpenStack-clouds die mogelijk zijn dankzij nieuwe multi-VMware vCenter-ondersteuning.

VMware kondigt ook nieuwe prijzen aan voor VMware Integrated OpenStack, dat voorheen kosteloos beschikbaar was voor gekwalificeerde klanten.

vRealize Network Insight 3.5 voor verbeterd inzicht in netwerken en beveiliging

VMware vRealize Network Insight levert intelligente operations voor software-defined networking en security voor virtuele, fysieke en multiple clouds met microsegmentatieplanning. Deze kan worden geschaald naar duizenden VM's tegelijk met 360-graden inzicht en VMware NSX-operations. VMware vRealize Network Insight 3.5 biedt dieper inzicht in de netwerk- en beveiligingsinfrastructuur, eenvoudige monitoring van NSX-implementaties en hulp met PCI-compliancy (Payment Card Industry). De belangrijkste nieuwe mogelijkheden zijn:

• NSX Edge Health Dashboard en NSX Internet Protocol Flow Information Export-integratie (IPFIX) waarmee NSX-klanten health en access analytics voor SDDC-flows kunnen beveiligen die door de NSX-firewall rules worden beïnvloed.

• Ondersteuning voor Brocade MLX, Check Point Firewall en HPE OneView om klanten volledig inzicht te geven in hun virtuele en fysieke netwerk- en beveiligingsinfrastructuur.

• Het PCI-compliance dashboard voor NSX Distributed Firewall (DFW) helpt klanten in verticale markten, zoals financiële dienstverlening, gezondheidszorg en overheid, met de compliancy van hun te bouwen NSX-infrastructuur.

Deze laatste versie zal voortbouwen op belangrijke mogelijkheden in vRealize Network Insight 3.4, die ondersteuning biedt voor microsegmentatieplanning, probleemoplossing en applicatie-modeling met behulp van native Amazon Web Services-componenten (AWS).

Nieuw VMware vSAN-aanbod versnelt adoptie van gedistribueerde IT

Digitaal gedreven klanten hebben in toenemende mate behoefte aan een enterprise-class infrastructuur voor verschillende locaties, ook op afstand, om besluitvorming te versnellen en deze belangrijke verlengstukken van hun business of operations een niveau van onafhankelijkheid te leveren op het gebied van IT. Gedistribueerde verticale applicaties, variërend van retail-locaties tot booreilanden tot tactische militaire installaties, vergroten de behoefte aan een flexibele, kosteneffectieve infrastructuur die door IT kan worden beheerd.

De nieuwe VMware HCI Acceleration Kit biedt een betaalbare enterprise-infrastructuur met herkenbaar, gemeenschappelijk beheer van het datacenter naar gedistribueerde omgevingen. Het nieuwe aanbod, mogelijk gemaakt door VMware vSAN-software, levert server economics aan enterprise storage-omgevingen dankzij een unieke VMware vSphere-native architectuur die ingezet kan worden met een breed scala aan VMware vSAN ReadyLabs-gecertificeerde hardwareplatformen.

De oplossing bevat standaardlicenties voor VMware vSphere en VMware vSAN. De softwarelicenties ondersteunen single-socket vSAN ReadyNodes die vanaf vandaag beschikbaar zijn van Dell, Fujitsu, Lenovo, NEC en Supermicro. De prijzen van de VMware HCI Acceleration Kit starten bij $7.852 per 3-node cluster en de softwarelicenties staan een onbeperkt aantal virtuele machines toe.

Deze nieuwe HCI-systemen gebaseerd op vSAN helpen edge analytics te versterken en on-premises implementaties van het nieuwe VMware Pulse IoT Center mogelijk te maken voor Internet of Things-use cases (IoT).

Lees wat partners zeggen over de nieuwe VMware HCI Acceleration Kit.

VMware introduceert nieuwe vSphere Scale-Out-editie voor big data- en HPC-workloads

Tijdens VMworld 2017 US introduceert VMware ook de VMware vSphere Scale-Out-editie, een nieuwe oplossing binnen de vSphere-productlijn gericht op big data- en HPC-workloads. VMware vSphere Scale-Out-editie bevat de kenmerken en functies die het meest bruikbaar zijn voor big data- en HPC-workloads, zoals degenen die geboden worden door de core vSphere-hypervisor en de vSphere Distributed Switch. De nieuwe oplossing biedt ook de mogelijkheid compute nodes snel aan te passen en te provisionen. De oplossing is verkrijgbaar tegen een aantrekkelijke prijs en is geoptimaliseerd voor big data- en HPC-omgevingen. Door deze workloads te virtualiseren met vSphere Scale-Out, profiteren klanten van:

Aanzienlijke resource-optimalisatie - Optimalisatie van geheugen- en CPU-gebruik in een gevirtualiseerde omgeving kan prestaties significant doen toenemen ten opzichte van een native, fysiek systeem. VMware-tests van big data-workloads laten zien dat de prestaties van gevirtualiseerde Spark-clusters tot 10 procent hoger kunnen liggen dan die van fysieke clusters. (1)

Vereenvoudigde creatie van compute nodes - Capaciteit toevoegen aan een big data-cluster kan worden gedaan door VM’s te klonen en deze een identiteit te geven. Clusters kunnen op- en afgeschaald worden waar nodig.

Netwerkflexibiliteit - Zoals de meeste big data-clusters, vereisen gedistribueerde systemen het beheer van een veelheid aan nodes via een gemeenschappelijk, centraal beheerpunt over het netwerk, die vSphere levert met de Distributed Switch.

De nieuwe editie van vSphere volgt snel op de vSphere 6.5 update in juli 2017. Die update bevatte een verbeterde HTML 5-gebaseerde vSphere Client die nu 90 procent van de algemene workflows ondersteunt. Het introduceerde ook een meer schaalbare vCenter Server Foundation die nu vier hosts ondersteunt, waar het er eerst drie waren. Bovendien heeft VMware de algemene support voor vSphere 6.5 met vijf jaar verlengd tot 15 november 2021.

VMware Validated Designs 4.1 helpt klanten nieuwste software-releases te implementeren

VMware Validated Designs 4.1 bevat een nieuwe, optionele, geconsolideerde datacenterarchitectuur voor gebruik op kleine schaal in een enkele regio. Deze nieuwste versie levert ook een geüpdatete software bill of materials (BOM) met ondersteuning voor vSphere 6.5 U1, vSAN 6.6.1 en NSX 6.3.3 op zowel de standaard als nieuwe, geconsolideerde architectuur om klanten in staat te stellen de nieuwste VMware software-releases te implementeren met volledig gevalideerde interoperabiliteit. VMware Validated Designs zijn uitgebreid geteste blauwdrukken voor het bouwen en runnen van een SDDC. De ontwerpen zijn gemaakt om klanten te helpen VMware SDDC-componenten in gebruik te nemen en een breed scala aan SDDC use cases te bereiken, zoals private cloud, microsegmentatie, IT automation en virtuele desktop infrastructuur (VDI) met voorspelbare resultaten volgens best practices.

“De meeste community colleges staan voor de uitdaging informatiebeveiliging te verbeteren met beperkte budgetten en een klein IT-team”, zegt Brandon Lovelace, netwerkbeheerder bij Santa Barbara City College. “De combinatie van VMware NSX en vRealize Network Insights werkt heel goed voor ons. Het maakt onze omgeving veiliger en het bespaart ons iedere week tijd. Ik kijk uit naar het nieuwe NSX Edge Health Dashboard en de integratie van devices van derde partijen met vRealize Network Insight 3.5 om de hoeveelheid tijd en inspanning die het kost om SDDC-networking en de security-infrastructuur te plannen, gebruiken en schalen, drastisch te verminderen.”

Prijzen en beschikbaarheid

VMware Integrated OpenStack 4 komt naar verwachting beschikbaar op 3 november 2017. VMware zal twee nieuwe SKU’s introduceren met de beschikbaarheid voor VMware Integrated OpenStack 4. VMware Integrated OpenStack voor datacenters zal beschikbaar komen voor $995 per CPU voor nieuwe klanten. Een tweede editie zal beschikbaar komen als add-on voor bestaande vRealize Suite-klanten voor $495 per CPU.

VMware vRealize Network Insight 3.5 en de nieuwe VMware vSphere Scale-Out-editie komen naar verwachting 3 november 2017 beschikbaar. De nieuwe VMware vSphere Scale-Out-editie wordt direct verkocht door VMware en OEM-partners.

VMware HCI Acceleration Kit is beschikbaar vanaf $7.852. Partner VMware vSAN ReadyNodes voor de HCI Acceleration Kit zijn vanaf vandaag beschikbaar.

De VMware Validated Design for Software-Defined Data Center 4.1. is nu beschikbaar.

(1)  VMware, “Fast Virtualized Hadoop and Spark on All Flash Disks,” augustus 2017

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter