VMware breidt multi-cloud aanbod uit

29-08-2017 | door: Redactie

VMware breidt multi-cloud aanbod uit

VMware introduceert tijdens de VMworld 2017 conferentie in de VS een uitbreiding aan de producten en diensten die deel uitmaken van VMware Cloud en beschikbaar zijn via VMware en zijn partners.

Dit nieuwe en geüpdatete aanbod omvat:

VMware Cloud on AWS, dat in eerste instantie beschikbaar is in de AWS U.S. West (Oregon)-regio

Nieuwe VMware Cloud Services die end-to-end inzicht geven in gebruik, kosten en netwerken, met consistente networking en security over verschillende public cloud- en on-premises-omgevingen

Nieuwe VMware Cloud Provider-diensten en uitgebreid partneraanbod gebaseerd op VMware Cloud Foundation

Uitgebreide VMware NSX-ondersteuning voor networking en security voor clouds en cloud-native apps

Nieuwe VMware Cloud Provider-innovaties waaronder VMware vCloud Director 9.0

Naarmate organisaties de voordelen beginnen te ervaren van hun specifieke digitale transformatie, meldt VMware klanten bij deze reis te ondersteunen met cloud-, mobile- en security- software en diensten die hen in staat stellen precies te bouwen wat zij nodig hebben, op de manier waarop zij het nodig hebben, nu en in de toekomst.

VMware Cloud on AWS nu beschikbaar

VMware kondigt de beschikbaarheid aan van VMware Cloud on AWS in de AWS U.S. West (Oregon)-regio. VMware Cloud on AWS brengt VMware’s enterprise-grade software-defined datacenter-technologie naar de AWS-cloud en stelt klanten in staat applicaties te draaien in VMware vSphere-gebaseerde private, public en hybrid cloud-omgevingen, met geoptimaliseerde toegang tot AWS-diensten. IT-teams beheren hun cloud-gebaseerde resources met herkenbare VMware-tools, aangezien deze als on-demand dienst door VMware worden geleverd, verkocht en ondersteund. VMware Cloud on AWS wordt aangedreven door VMware Cloud Foundation en levert een complete set aan software-defined-diensten voor compute, storage, networking en security in één geïntegreerde stack die draait op een elastische, bare-metal AWS-infrastructuur. Lees de VMware Cloud on AWS-aankondiging hier.

VMware Cloud Services: Beheer, beveilig, monitor en automatiseer cloud-infrastructuur en -applicaties

VMware Cloud Services bieden een uniforme aanpak om end-to-end inzicht te verkrijgen in gebruik, kosten, netwerkverkeer, metrics monitoring en analytics en leveren consistente security over verschillende public cloud- en on-premises-omgevingen. VMware biedt IT-organisaties de wendbaarheid en flexibiliteit door hen in staat te stellen meerdere clouds te beheren en beveiligen. Vandaag kondigt VMware zijn initiële set cloud services aan:

VMware AppDefense: een datacenter endpoint security-oplossing die applicaties beschermt door applicatiecontrole, threat detection en response-mogelijkheden te embedden in VMware vSphere-gebaseerde omgevingen waarin applicaties en data zich bevinden. Door gebruik te maken van vSphere, verkrijgt AppDefense goed inzicht in de intended state en daadwerkelijk gedrag van applicaties die draaien op virtuele machines en kan het ongeautoriseerde veranderingen detecteren en erop reageren. VMware helpt IT security te transformeren door verder te bouwen op een basis van virtualisatie en te bewegen naar een nieuwe security-architectuur die intent-based en applicatie-focused is. Lees de AppDefense-aankondiging hier.

VMware Cost Insight: een dienst voor het monitoren en optimaliseren van de kosten voor public en private clouds die IT helpt cloud-uitgaven te analyseren, besparingskansen te vinden en inzichten van de kosten van diensten te communiceren naar de business. Met VMware Cost Insight krijgen gebruikers inzicht in de totale cloud-kosten en in de grootste kostenposten. De dienst biedt een gedetailleerd inzicht in de public en private cloud gerelateerde kosten, zodat IT-leiders investeringen in strategische bedrijfsprioriteiten kunnen plannen en daarin transparant kunnen zijn over de kosten. Lees meer over VMware Cost Insight in dit blog.

VMware Discovery: een geautomatiseerde inventarisatiedienst die cloud-inzicht verbetert en shadow IT in bedwang houdt door geïnventariseerde informatie en cloud-accounts van meerdere clouds samen te brengen. Zo wordt het gemakkelijker voor IT om workloads die vanuit de organisatie worden geïmplementeerd te zoeken en te identificeren. Door gebruik te maken van native cloud tags en eigenschappen die op voorhand zijn geïdentificeerd, kunnen klanten cloud-resources groeperen, zelfs als deze zich over meerdere clouds uitstrekken. Dankzij betere organisatie van cloud resources, stelt VMware Discovery organisaties in staat deze in lijn te brengen met de behoeften vanuit de business. Lees meer over VMware Discovery in dit blog.

VMware Network Insight: een netwerk- en security-analysedienst speciaal ontworpen voor public clouds en software-defined datacenters. Network Insight biedt uitgebreid inzicht in het netwerk en in de details van verkeersstromen om cloud security-planning mogelijk te maken en problemen in het netwerk te kunnen oplossen. Het beheer van VMware NSX wordt gemakkelijker dankzij best practices, een intuïtieve UI en zoekmogelijkheid, waardoor het gemakkelijker wordt voor cloud-beheerders om NSX-implementaties op schaal te beheren en problemen op te lossen waar nodig. Lees meer over Network Insight in dit blog.

VMware NSX Cloud: een dienst die consistente networking- en security-mogelijkheden biedt voor applicaties die draaien in meerdere private en public clouds, via één beheerconsole en een gemeenschappelijke API. Security-beleid op basis van microsegmentatie hoeft maar één keer gedefinieerd te worden en te worden toegepast op applicatie-workloads die overal kunnen draaien - in virtuele cloud-netwerken, regio’s en beschikbaarheidszones - in meerdere clouds. Overlay networking biedt preciezere controle over topologieën, verkeersstromen, IP-adressen en protocollen die gebruikt worden in public clouds. De consistentie en controle die NSX Cloud levert, stelt cloud-IT in staat operations te schalen en te vereenvoudigen, standaardisatie en compliancy te verbeteren en OPEX te verlagen voor applicaties die draaien in public clouds. Lees meer over VMware NSX Cloud in dit blog.

Wavefront by VMware: een metrics monitoring- en analytics-platform dat kan omgaan met de hoge vereisten van moderne cloud-native-applicaties. De snelheid, schaal en flexibiliteit van Wavefront by VMware biedt DevOps- en ontwikkelteams onmiddellijk inzicht in de prestaties van veelgebruikte cloud-native-diensten. De bijbehorende analytics, query-gedreven alerts, interactieve visualisaties, open API en integraties, allemaal gebaseerd op een schaalbare time-series database, leveren ‘one pane of glass’-zichtbaarheid om DevOps-teams te helpen afwijkende prestaties op te sporen en tegelijkertijd hoge beschikbaarheid van belangrijke cloud-diensten mogelijk te maken. Ontwikkelaars kunnen de analytics van Wavefront by VMware zelf aanpassen naar de specifieke behoeften van hun code, terwijl ze inzicht hebben in het gedrag van hun productie. Lees meer over Wavefront in dit blog.

Cloud

Meer dan 4300 VMware Cloud Providers (voorheen bekend als het vCloud Air Network) bieden vanuit het VMware Cloud Provider-programma op maat gemaakte cloud-oplossingen en -diensten in meer dan 110 landen. VMware levert continue innovatie voor cloud providers, zoals vCloud Director, VMware NSX, VMware vCloud Availability voor cloud-gebaseerde DR-as-a-service en VMware Certified Reference Designs om voor partners diensten mogelijk te maken die omzet genereren en differentiatie verbeteren. De nieuwste release van VMware vCloud Director 9.0 zal gemakkelijk en intuïtief cloud-gebruik mogelijk maken voor VMware-klanten en eenvoudige en veilige migraties bieden van vSphere-workloads naar VMware Cloud Provider-omgevingen. Nieuwe VMware Certified Reference Designs for Cloud Providers helpen de OPEX te verlagen en time-to-revenue te verbeteren. Lees dit VMware vCloud Director klantverhaal.

Cardinal Health is een wereldwijd Fortune 15 healthcare products and services-bedrijf dat apotheken, ziekenhuizen en ambulante operatiecentra, klinische laboratoria en huisartsenpraktijken helpt zich te richten op patiëntenzorg terwijl het kosten reduceert, efficientie vergroot en kwaliteit verbetert. Het bedrijf heeft een cloud-first-strategie gekozen, gericht op AWS voor net-new applicaties. “We overwegen de migratie van legacy-applicaties die momenteel draaien op verouderde hardware om onze cloud efficiënter te gebruiken”, zegt Brandon Wagoner, senior engineer in Virtualization and Engineering, Cardinal Health. “Eén van onze uitdagingen is inzicht krijgen in applicatie-omgevingen voordat we een app verplaatsen, en daarna continu inzicht en beveiliging te realiseren als applicaties eenmaal draaien in AWS. Vanaf onze eerste testen met VMware Network Insight zijn wij overtuigd dat deze dienst ons helpt bij het verbeteren van inzicht, migratieplanning, snellere troubleshooting en betere mogelijkheden voor security.”

Beschikbaarheid

VMware Cloud on AWS is in eerste instantie beschikbaar in de AWS US West (Oregon)-regio

VMware Cloud Services inclusief VMware Discovery, VMware Cost Insight, VMware Network Insight, VMware NSX Cloud, Wavefront by VMware en VMware AppDefense zijn in eerste instantie in de VS beschikbaar. Bekijk de website.

VMware vCloud Director 9.0 wordt algemeen beschikbaar in Q3 FY2018

Terug naar nieuws overzicht
Cloud