Veeam Availability Suite beschikbaar op VMware Cloud on AWS

29-08-2017 | door: Witold Kepinski

Veeam Availability Suite beschikbaar op VMware Cloud on AWS

Veeam Availability Suite is nu beschikbaar op VMware Cloud on AWS. VMware lanceerde dit platform in oktober 2016. Het voorziet in een hybride-cloudplatform waar klanten applicaties kunnen draaien en tools kunnen inzetten op basis van de virtualisatiesoftware van VMware. Klanten beschermen daarmee volgens Veeam hun investeringen in hun Software-Defined Data Center-technologieën. 

VMware en Amazon Web Services kondigen tijdens VMworld 2017 in de VS de initiële beschikbaarheid aan van VMware Cloud on AWS. Voortvloeiend uit de strategische alliantie zoals aangekondigd in oktober 2016, brengt VMware Cloud on AWS VMware’s software-defined datacenter (SDDC) naar de AWS Cloud, waardoor klanten in staat zijn applicaties te draaien op operationeel consistente, VMware vSphere-gebaseerde private, public en hybrid cloud-omgevingen, met geoptimaliseerde toegang tot AWS-diensten.

De VMware on AWS dienst is in eerste instantie beschikbaar in de AWS US West (Oregon)-regio en zal uitbreiden naar wereldwijde AWS-regio’s in 2018. Lees meer in de volledige, Engelstalige aankondiging.

Lees meer over de samenwerking tussen Veeam en VMware on AWS in de blog van Veeam-Co-CEO Peter McKay.

Gemalto

Verder kondigt Gemalto, speler in digitale beveiliging, aan dat de SafeNet-oplossingen voor data-encryptie en sleutelbeheer nu beschikbaar zijn voor klanten van VMware Cloud on AWS. Gemalto’s SafeNet-oplossingen voor data-encryptie en sleutelbeheer helpen organisaties hun gegevens in de cloud, applicaties, datacentra, netwerken en virtuele omgevingen te beschermen. Klanten van VMware die werken met Amazon Web Services (AWS) kunnen moeiteloos de beveiligingstechnologie van Gemalto voor in de cloud implementeren.

Terug naar nieuws overzicht