Western Digital koopt flash storage specialist Tegile Systems
30-08-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Western Digital koopt flash storage specialist Tegile Systems

Storage hardware specialist Western Digital (WD) koopt de Amerikaanse flash storage specialist Tegile Systems. Tegile biedt één complete flash platform, met ondersteuning voor all-flash en hybride storage. Tegile wordt onderdeel van de WD Data Center Systems (DCS) business unit.

Er is bij Tegile technologie een mogelijkheid om de all-flash configuratie uit te breiden met disks als slechts extra capaciteit nodig is. Door deze hybride aanpak hoeven resellers slechts gecertificeerd te zijn voor één systeem. Tegile biedt verder deduplicatie en compressie op flash en disk. Er is ondersteuning voor belangrijke protocollen zoals Fibre Channel, iSCSI, CIFS en NFS. Onlangs werden nieuwe arrays gelanceerd met high-performance NVMe (non-volatile memory express) all-flash technologie.

Flash Storage

All-flash en hybrid-flash storage specialist Tegile kreeg eerder een kapitaalinjectie van 33 miljoen dollar. De nieuwe investeringsronde werd toen geleid door Western Digital. Tegile maakt gebruik van Western Digital technologie zoals SSD en controller cards. Ook wordt er gebruik gemaakt van SanDisk SSDs en kaarten. 

Tegile wordt geleid door ceo Rohit Kshetrapal. Het bedrijf, dat in Nederland met een lokaal team acief was en dat kort daarna werd opgeheven, richt zijn pijlen op Nimble Storage dat nu in handen is van HPE.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht
Hardware