ASUS introduceert Windows Mixed Reality Headset

31-08-2017 | door: Redactie
Deel dit artikel:

ASUS introduceert Windows Mixed Reality Headset

ASUS Vice President Eric Chen heeft de ASUS Windows Mixed Reality Headset onthuld op het ‘The Edge of Beyond’-persevenement op IFA 2017. Deze headset is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen ASUS en Microsoft en stelt gebruikers in staat om hun omgevingen op compleet nieuwe wijze te beleven met een mix van Virtual Reality en Augmented Reality.

De ASUS Windows Mixed Reality Headset onderscheidt zich van andere VR-headsets door een polygoon 3D-voorpaneel en ondersteuning voor zes vrijheidsgraden aan beweging zonder sensoren. Dit maakt het apparaat erg makkelijk op te zetten en te gebruiken. De headset weegt minder dan 400 gram en is uitgerust met premium antibacteriële binnenmaterialen. Het gebalanceerde design vermindert de druk op het hoofd en zorgt ervoor dat de ASUS Windows Mixed Reality Headset koel is en comfortabel om voor langere tijd te dragen. Aan content is geen gebrek, want het apparaat ondersteunt onder meer Steam VR-games.

De ASUS Windows Mixed Reality Headset staat symbool voor de missie van zowel ASUS als Microsoft Corp. om innovatieve technologie te creëren “Wij zijn erg blij met onze samenwerking met ASUS om een Windows Mixed Reality headset te creëren, die fantastische ervaringen mogelijk maakt op een betaalbaar en gemakkelijk op te zetten apparaat,” zegt Peter Han, vice president, Partner Devices and Solutions, Microsoft. “De combinatie van Windows Mixed Reality met ASUS’ design en materialen resulteert in een comfortabele en leuke ervaring voor klanten om nog meer te bereiken en hun fantasie de vrije loop te laten.”

Terug naar nieuws overzicht
Mobility